Jak jednoduše a rychle připravit skvělou majonézu? Zkuste to podle videonávodu
Existuje spoustu pokrmů, kterým dodá majonéza tu správnou chuť. Jelikož ji ale většinou nepoužíváme na denní bázi, může se snadno stát, že ji doma mít nebudeme. Pak není nic jednoduššího, než si ji vyrobit doma, a to snadno, rychle a s minimem surovin.
Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, příprava domácí majonézy je poměrně snadná a rychlá. Největší výhodou domácí přípravy je to, že vám umožňuje kontrolovat kvalitu a druh ingrediencí. Základní recept na majonézu vyžaduje jen několik surovin a pár minut času, tak jdete do toho s námi?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak jednoduše připravit majonézu?
Majonéza se dá připravit snadno, rychle a z minima ingrediencí.
- Připravíme si užší vysokou nádobu, do které vyklepneme vajíčko, přidáme lžičku cukru, 1/4 zarovnané lžičky soli, lžičku octa a 200 ml oleje.
- Vezmeme si tyčový mixér a vložíme jej do nádoby až úplně na dno. Zapneme a pomalu táhneme směrem vzhůru. Výsledkem je dokonalá majonéza.
Majonéza má široké využití
Majonéza se perfektně hodí jako dip k masu či smaženým pochoutkám. Přidává se ale i například do bramborového či těstovinového salátu, pomazánek nebo pečiva.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 3 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 4 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 7 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 7 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí majonéza podle Romana Vaňka: Olej a žloutky se lépe zpracovávají vychlazené, ostřejší šmrnc dodá worchestr i dijonská hořčice
Nepovedla se vám domácí majonéza? Zkuste ji podle našich rad, bude to pochoutka!
Jak snadno rozklepnout vejce? Videonávod vám ukáže hned několik způsobů
Komentáře