Na jablečnou "nutellu" výhodně zpracujete přebytky letních jablek. Lahodná čokoládová pomazánka má široké využití
Padaná nebo letní moučnatá jablka můžeme zpracovat třeba na chutnou čokoládovou pomazánku, pro kterou určitě budeme mít různé způsoby využití.
Jablka musí být dobře zralá, aby pomazánka nebyla trpká. Výhodně tímto způsobem zpracujeme letní jablka, která rychle moučnatí. Jablka nesmí být nahnilá. S trochou práce získáme výbornou pomazánku, která skvěle poslouží i k ochucení jogurtů a kaší.
Jak nutellu připravíme
Postup přípravy domácí nutelly není složitý. Popíšeme ho v několika krocích:
- Na 1 kg jablek potřebujeme 150–250 g cukru, 50 g práškového kakaa a 50 g čokolády na vaření.
- Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky.
- Podlijeme nepatrně vodou a rozdusíme zcela doměkka.
- Pak dosladíme podle chuti, můžeme použít domácí vanilkový cukr.
- Vmícháme práškové kakao a nalámanou čokoládu na vaření. Můžeme rozmixovat.
- Necháme přejít varem a lijeme do malých skleniček.
- Uzavřeme a sterilujeme při 85 °C po dobu přibližně 20 minut.
Jak nutellu používáme
Jablečnou nutellou můžeme slepovat sušenky, mažeme ji na piškoty, pečivo nebo palačinky, používáme ji jako jednoduchý krém na moučníky. Nutella je výborná do jogurtů, kaší a tvarohových pohárů. Výhodou je cenová dostupnost a kvalita použitých surovin.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Čeká vaše děti důležitý den? Do přípravy můžete zapojit podzim i pěkně zralá jablíčka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře