Ozdobte velikonoční stůl vaječnými zajíčky vytvořenými podle videa
Velikonoční dekorace má mnoho podob, vždy je ale jarně veselá. Trochu té roztomilosti můžete připravit i v kuchyni, stačí jen uvařit vajíčka natvrdo, mít ostrý nůž a šikovné ruce. Podle videonávodu jedlého ušáka jistě zvládnete.
Zajíček nesmí o Velikonocích mezi dekoracemi chybět. Pokud nevlastníte žádnou sošku nebo figurku, anebo chcete mít letos zajíčků více, pusťte se do výroby sněhově bílých a jedlých zajíců. Uvidíte, že budou mít úspěch u dětí i dospělých.
Jak vyrobit zajíčka z vejce natvrdo
Nejprve si pusťte celé video, abyste si udělali obrázek o postupu i výsledku.
- Vejce natvrdo seřízneme na jedné straně tak, abychom získali ovál vysoký asi půl centimetru.
- Ze seříznutého oválu vykrojíme trojúhelník.
- Vejce položíme na seříznutou plochu a nahoře do něj uděláme dva řezy.
- Do řezu blíže ke špičce vejce zastrčíme vyříznutá ouška a do druhého řezu ocásek – trojúhelník.
- Nakonec dozdobíme kousky mrkve, které vytvoří zajíčkovy oči.
Nezapomeňte zajíčkům upéct kamaráda beránka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 18 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 20 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velká houbová mapa 2024: Plné košíky hlásí houbaři ze Středních Čech, na bramboračku si nasbíráte i na Vysočině
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový koláč s pudinkem a šlehačkou: Šťavnatý a nadýchaný dezert je třeba pořádně vychladit a krájet horkým nožem
Komentáře
31. 3. 2024 11:09
25. 3. 2024 09:08