Cuketu očistíte a vydlabete raz dva. Stačí se podívat na názorné video
Čas, kdy se na nás ze všech stran valí cukety, je tu, a tak je dobré vědět, jak tuto surovinu co nejlépe očistit a vydlabat. Jinak se totiž zpracovává mladá cuketa a jinak ta přezrálá. Takto očištěná cuketa se hodí do různých směsí, placek a nákypů, či třeba k naplnění.
Cuketa je perfektní zeleninou, neboť se z ní dá vytvořit prakticky cokoliv. Díky své neutrální chuti se hodí do sladkých i slaných jídel, prostřednictvím kterých vám dodá vitamíny. Kromě toho zvýší objem daného pokrmu a u moučníků se postará o vláčnost. Základem je ji umět správně očistit a vydlabat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak očistit a vydlabat cuketu
Naše video vám poradí jednoduchý postup.
- Máte-li mladou cuketu (poznáte podle velikosti a lesku), nemusíte ji loupat. Navíc má také velmi drobná semínka, které není třeba vydlabávat. Takovouto cuketu pak stačí jen omýt, odkrojit konce a nakrájet/nastrouhat podle libosti.
- Starší cukety poznáte podle matného povrchu a větší velikosti. Takovou cuketu už je potřeba oloupat a vydlabat střed (semínka jsou totiž pevná až tvrdá), a to tak, že cuketu rozpůlíte a lžící odstraníte semínka.
Pokud nejsou semínka uvnitř cukety moc tvrdá a je vám líto je jen tak vyhodit, můžete vydlabané vnitřky použít do masových či zeleninových směsí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 1 hodinou
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 7 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 9 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit a upéct cuketové placky? Vyzkoušejte nejlepší recepty na oblíbené placičky, které se při pečení nerozpadají
Cukrářské dekorace jsou ozdobou každého dezertu a cukroví
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Komentáře