Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchý postup pro začínající hospodyňky
Oddělit žloutek od bílku patří mezi základní kuchařské dovednosti, které se učí už děti od svých maminek. Je to důležité umět, když připravujeme sníh do některých moučníků. Pokud víme, jak na to, je postup snadný a rychlý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak oddělit žloutky od bílků
- Bílek od žloutku snadno oddělíme za pomoci skořápek, ve kterých jsou uloženy. Nejprve naťukneme skořápku na prostředku vajíčka o pevnou hranu (např. misky).
- Prsty opatrně oddělíme poloviny skořápky od sebe. Provádíme to nad nádobou na bílky.
- Do jedné z polovin skořápky při naklonění opatrně přelijeme žloutek, přitom nám mezi prsty protéká bílek do zvolené nádoby.
- Znovu přelijeme žloutek zpět do druhé poloviny skořápky. Mezitím odteče další bílek. Je-li třeba, postup ještě opakujeme. Skořápku opatrně vytřeme prstem, aby část bílku nepřišla nazmar.
- Jsme opatrní, aby s bílkem neodteklo ani malé množství žloutku. Nakonec žloutek přelijeme do druhé nádobky.
- Postup opakujeme s dalšími vejci.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali karlovarský knedlík? S námi ho zvládne i začátečník. Budete potřebovat rohlíky, sníh z bílků a petrželovou nať
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchou vychytávku zvládnou i méně zkušení kuchaři a děti
Jak péct sněhové cukroví? Je třeba dodržet několik zásad, aby se nám povedlo. Základem je dobře ušlehaný sníh
Komentáře