Jak poznat zkažený sýr? Je to nejen vidět, ale hlavně je to cítit
Zrající a plísňové sýry - Romadur, Niva, Hermelín, tvarůžky - mají své typické aroma. To je velmi odlišné od zápachu zkaženého sýra. Nejen, že jsou na zkažených sýrech viditelné známky plísně, ale také mají nepříjemnou chuť.
Aromatické sýry mají pro někoho naprosto nepřekonatelný zápach - to se násobí u sýrů, které jsou zkažené. Málokdo má takový sýr volně v lednici - uchováváme je ve sklenici s víčkem, takže mnohdy nepoznáme, že už nejsou poživatelné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznáme zkažený sýr
- Žluté, nazelenalé a šedé flíčky na povrchu sýra znamenají cizí, nikoliv ušlechtilou plíseň. Takových sýrů se radši vyvarujeme a vyhodíme je.
- Vazký povrch sýrů je typický pro tvarůžky a romadúr, nikoliv pro jiné druhy sýrů (Niva, Hermelín), pro které kluzký povrch znamená, že už nejsou k jídlu.
- Hořká nebo nakyslá chuť sýrů je další známkou toho, že jsou zkažené. Zápach kyselého mléka je nejčastější u měkčích druhů sýrů (Mozarella).
Pokud jsou syrečky, které máte v lednici, v pořádku, můžete si k večeři připravit výbornou syrečkovou pomazánku podle našeho videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 22 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Škvarkové bulky
Přidáno 5. 6. 2024 15:05
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ukládat aromatické potraviny do lednice? Především musíme zamezit šíření jejich vůně. Poradíme, jak na to
Jak ukládat sýry? Tímto jednoduchým způsobem zabráníte jejich zbytečnému osychání
Jak na oblíbené tažené sýry? Poradíme s výrobou sýrových nití, jinak také korbáčiků
Komentáře