Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila? Máme pro vás 3 jednoduché triky
Omáčky jsou skvostem české kuchyně a připravit je tak, aby byly lahodné, chce trpělivost a kuchařské zkušenosti. Co dělat v případě, že se nám srazí smetana, kterou jsme přidali do omáčky? Vyzkoušejte triky našich babiček.
Smetanu máme rozdělenou podle obsahu tuku, ovšem na zjemnění omáček využíváme vždy smetanu ke šlehaní, která má minimální obsah 30 % tuku, díky tomu je méně náchylná na sražení. Jaké jsou tipy na to, aby se nesrazila?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přidat smetanu do omáčky
Poradíme, jak postupovat při zjemnění omáčky smetanou, aby nevznikly nežádoucí sražené částečky:
- Před použitím vytáhneme smetanu z lednice a necháme ji chvíli při pokojové teplotě. Po přidání do horké omáčky nedojde k prudké změně teploty.
- Smetanu přiléváme až na samotném konci vaření, kdy ji pouze zahříváme, ale nevaříme.
- Dalším trikem je přidat do smetany trochu cukru, díky tomu se jakákoliv smetana v omáčce už nesrazí.
Připravte si podle videoreceptu báječnou tradiční svíčkovou na smetaně, kterou potěšíte každého strávníka. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Komentáře