Jak připravit bešamel. Názorné video naučí jednoduchý postup i začátečníky
Bílá omáčka, bešamel, je hladká a hustá, konzistencí připomíná smetanu. Připravuje se z hladké mouky, másla a mléka. Můžeme vyrobit hustší nebo řidší bešamel.
Řidší bešamel je skvělý na zahušťování polévek a omáček, hustší se uplatní jako oblíbené pojivo do zapékaných pokrmů, nákypů a dalších jídel. Bešamel můžeme dochutit, oblíbenou možností je cibule, kterou osmažíme na másle dříve než přisypeme mouku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bešamel
Postup je snadný, ukážeme vám ho v několika bodech.
- Na plotýnku položíme hrnec, do kterého dáme rozehřát 30 g másla.
- Přidáme 30 g hladké mouky.
- Z másla a mouky připravíme za stálého míchání jíšku.
- Zalijeme 500 ml studeného mléka.
- Můžeme lehce ochutit muškátovým květem, a osolíme.
- Provaříme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Komentáře