Jak připravit jednoduché chuťovky z tortil? Rychlé a lákavé pohoštění nadchne vaši rodinu i návštěvu
Plněné tortilly chutnají moc dobře, navíc jsou velmi jednoduché. Výborné jsou teplé, s dušenou zeleninovou směsí, žampiony a sýrem. Ale ochutnali jste je už zastudena, potřené ochucenou pomazánkou a stočené? Když je po naplnění ještě nakrájíte na proužky, budou z nich výborné jednohubky.
- Tortilly před plněním nezapomeňte krátce zahřát, aby se daly tvarovat. Dobře to jde v mikrovlnné troubě.
- Tortilly pomazánkou potřete a hned stočte. Nechte je chvíli v chladu a potom nakrájejte na plátky, nebo jen rozkrojte na poloviny.
- Po nakrájení kousky poskládejte na velký talíř nebo tác.
- Podávejte jako lehkou večeři nebo pohoštění při rodinných oslavách či při setkání s přáteli.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím naplnit tortilly
Do tortil můžete ušlehat jednoduchou pomazánku z tvarohu, třeného česneku a majonézy. To ale zdaleka nemusí být všechno. Tortilly by měly být lákavé na pohled, proto je před stočením ještě doplňte nakrájenou čerstvou zeleninou (vhodné je např. rajče, červená paprika, okurka, listy hlávkového salátu, naťová petržel, pórek nebo pažitka), plátkovým sýrem, vařeným vajíčkem a šunkou.
Tortilly s kuřecím masem
Podle následujícího videa připravíte tortilly plněné kuřecím masem a zeleninou. Kuřecí maso nejprve nakrájejte na nudličky, posypte grilovacím kořením a orestujte na malém množství oleje. Tortilly opečte po obou stranách a naplňte masem, zeleninou a jogurtovým dresinkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených tvarohových pomazánek připravíme velmi rychle. Nejlépe chutnají na čerstvém pečivu, doplněné kapií a cibulkou
Naporcovat syrové kuře s námi zvládne každý začátečník. Stačí k tomu ostrý nůž a prkénko, dobrým pomocníkem jsou nůžky na drůbež
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře