Jak upéct domácí tortilly. Nejoblíbenější recepty na chlebové placky z pšeničné a kukuřičné mouky
Pod názvem "tortilly" si nejčastěji představíme tenké chlebové placky. Připravují se hlavně z pšeničné nebo kukuřičné mouky. Po upečení je po libosti naplníme a zavineme. Podáváme je jako hlavní jídlo, připravujeme je k večeři, nebo si je můžeme vzít do práce.
Domácí pšeničné tortilly
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit těsto
Jak rozválet tortilly
Zpracované těsto, které by mělo mít pokojovou teplotu, rozdělíme na kousky, z nichž vytvoříme kuličky, které velmi tence rozválíme. Na podložení si vezmeme buď silikonový vál nebo papír na pečení, abychom těsto nemuseli podsypávat moukou. Vyválíme tenké placky, které svou velikostí a tvarem odpovídají pánvi, na které je budeme péct.
Jak upéct tortilly
Připravené placky pečeme na pánvi - nasucho, na prudkém ohni a rychle. Každou stranu pečeme asi půl minuty, vzápětí se začnou tvořit puchýřky. Po otočení dopečeme druhou stranu. Placky po upečení uchováváme horké, nejlépe mezi dvěma utěrkami, aby nám před servírováním neztvrdly a neoschly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Komentáře