Nepečené cukroví je velmi oblíbené a snadné na přípravu. A může být dokonce zdravé. Přesně takové jsou datlové kuličky
Datle jsou výbornou surovinou vánoční kuchyně. Protože jsou přirozeně sladké, používáme je často do nepečeného cukroví, ve kterém snižují potřebu dalšího doslazování.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se dělají datlové kuličky
Nepečené kuličky jsou velmi jednoduchým druhem vánočního cukroví. Při jejich přípravě můžeme zapojit svou fantazii a vytvořit různé varianty a kombinace surovin. Výhodou je, že nepečené kuličky takřka nemůžeme pokazit a zvládnou je snadno i začátečníci. Uvedeme příklad datlových kuliček:
- Potřebujeme 15 měkkých masitých datlí, 1 hrnek mandlí,1 hrnek mletého kokosu, 2/3 hrnku vlašských ořechů, 2/3 hrnku ovesných vloček, 4 lžíce kakaa, 2 lžičky kokosového oleje, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1 lžičku skořice.
- Na obalení se budou hodit mleté pistáciové oříšky, mleté mandle, kakaový prášek.
- Pokud máme tužší datle, předem je namočíme. Všechny suroviny společně rozmixujeme, aby z oříšků zůstaly jen malinké kousky.
- Lžičkou nabíráme malé hromádky a rukama z nich tvarujeme kuličky.
- Obalíme je např. v mletých pistáciových oříšcích.
- Kuličky skladujeme v uzavřené nádobě, kterou uložíme v lednici.
Pokud do datlových kuliček chcete zpracovat drobečky a úlomky z cukroví, můžete se inspirovat dalším receptem z našeho receptáře.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře