Jak připravit kuře na paprice bez smetany? Můžeme ji vynechat nebo nahradit jinou surovinou
Kuře na paprice známe jako maso ve smetanové omáčce s paprikou. Jsou ale různé důvody, proč v jídle chceme vynechat smetanu. Zapomněli jsme ji koupit, máme na ni alergii nebo chceme uvařit variantu bez smetany.
Nemáte smetanu, abyste dovařili kuře na paprice jako obvykle? Určitě ale máte doma suroviny, které můžete místo ní použít a pokud ne - kuře bez smetany je také výborné, nic tím nezkazíte. Jen jste pro změnu uvařili paprikáš nebo perkelt.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím se dá smetana nahradit?
Možností je více. Záleží, které suroviny zrovna máte doma. Máme pro vás několik tipů, jak můžete improvizovat:
- Zakysaná smetana nebo řecký jogurt - přidáváme do jídla až po odstavení z plotny, aby se nesrazily. Už nekyselíme, jídlo je nakyslé od jogurtu.
- Mléko s máslem - do mléka vmícháme rozpuštěné máslo, prošleháme metličkou a postupujeme, jako bychom měli smetanu - rozdíl nepoznáte.
- Mléko s moukou - jídlo zahustí, ale nemá tak výraznou chuť. Doporučujeme použít jen při vaření menšího množství jídla.
- Kokosové mléko - pokud ho máte doma, můžete ho bez obav použít, vařením ztratí kokosovou příchuť.
Mohlo by vás zajímat
A rada na závěr: Není vůbec na závadu vynechat smetanu z receptu - jídlo pak není tak těžké a má nižší energetickou hodnotu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Do originálního receptu na kuřecí perkelt patří jen 5 surovin. Vylepšení vývarem nebo protlakem nám Maďaři jistě odpustí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře