Jak umlít maso doma? Máme pro vás pár tipů, abyste to hravě zvládli
Pokrmy z mletého masa jsou velmi chutné a oblíbené nejenom u nás, ale i ve světě. Můžete si z něho uvařit pravé české karbanátky, italské lasagne či řeckou musaku. Jak si ale nachystat mleté maso doma, abyste si masové pochoutky mohli připravit? Poradíme vám, jak na to.
Mleté maso je jeden z častých způsobů úpravy masa. Abyste si mohli pochutnat na takových pokrmech musíte si maso nejprve namlet, nebo koupit již namleté z obchodu. Pokud si nechcete kupovat vakuované balíčky mletého masa přímo ze supermarketu, protože si nejste jisti jeho kvalitou a čerstvostí, je jednou z dalších variant nechat si maso namlet přímo u řezníka z vámi vybraných kousků. Pokud ale vlastníte ruční nebo elektrický mlýnek, není nic jednoduššího než si maso umlet sami doma.
Mohlo by vás zajímat
Nože v mlýnku je potřeba mít ostré
Namlet si maso doma není žádná věda a pokud máte k dispozici kuchyňské pomocníky, stačí dodržet pár rad a můžete se těšit z čerstvě namletého masa.
- Základem je, aby mlýnek měl ostré nože.
- Vyberte kvalitní maso - jaký druh masa vyberete, záleží na tom, co si z něho následně chcete připravit. U tatarského bifteku je nutné volit hovězí svíčkovou, naopak pokud si budete chtít pochutnat na burgeru, je lepší zvolit maso tučnější.
- Maso nakrájejte na větší kostky, můžete je dát na 20 min. před mletím do mrazničky.
- Mlýnek udržujte chladný, nenechte ho dlouho stát na lince, aby se nezahřál. Mleté maso se dříve kazí, proto není dobré ho vystavovat teplu.
- Maso je lepší umlet na dvakrát - nejprve na hrubé mletí a potom na jemné. Hrubost mletí si určujeme opět podle pokrmu, který z mletého masa chceme připravit.
- Mleté maso ihned spotřebujte.
- TIP: Po namletí masa je dobré v mlýnku umlet ještě suchý rohlík, díky němu se budou nože a vnitřek mlýnku snadněji čistit.
Na závěr jsme pro vás vybrali jeden z receptů, ve kterém se mleté maso uplatní. Výbornou domácí sekanou si můžete upéct podle následujícího videa:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jaké maso je nejvhodnější na mletí? Poradíme vám, jaké vybrat, aby pokrm z něho byl šťavnatý a chutný
Jak správně připravit šťavnatý hamburger? Základem je libové maso, nejlépe z hovězího krku. Sůl ani koření tam nepatří
Komentáře