Jak ušlehat sníh nad párou? Video poradí s jednoduchým postupem a díky pevnému sněhu budou naše pusinky i kokosky ještě lepší
Bílkový sníh je základem mnoho sladkých dobrot, které připravujeme nejen o Vánocích, ale i v průběhu celého roku. Sníh připravený nad párou pěkně drží a naše sněhové pečivo s ním bude neodolatelné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ušlehat sníh nad párou
Všechny nádoby a pomůcky ke šlehání musí být čisté a suché, bílky nesmí obsahovat ani malou část žloutku. Šleháním nad párou získáme pěkný a pevný sníh, který se nám bude hodit především pokud se chystáme péct kokosky, pusinky a další dobroty z bílků.
- Ve větším hrnci nejprve přivedeme vodu k varu.
- Jakmile voda začne vařit, umístíme nad hrnec mísu s bílky. Mísa se dnem nedotýká hladiny vody.
- Nad horkou párou bílky ušleháme pomocí elektrického šlehače.
- Do mírně zahřátých bílků postupně přidáváme cukr moučka - na 1 bílek potřebujeme 200 g cukru. Stále šleháme.
- Můžeme přidat i citronovou šťávu.
- Šleháme do tuhého sněhu.
- Případné další suroviny (kokos, mouka, ořechy) do sněhu již jen lehce vmícháme, ale už společně nešleháme.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nejlepších krémů do cukroví: Salkový s máslem, šlehaný vaječný, čokoládový i pudinkový provoní každý sváteční stůl
Oblíbené kokosky jako od cukráře. Mohou být měkké hned po upečení
Peče celá země: V kreativní výzvě dal soutěžícím zabrat dort s linií zlomu aneb Fault line cake. Takhle se správně dělá
Komentáře
17. 12. 2023 16:44