Jak se vaří indiánská rýže? Dříve bývala potravou Indiánů, jedná se vlastně o semeno divoké vodní traviny
Indiánská (nebo divoká) rýže se sice běžně nazývá "rýže", ale ve skutečnosti se jedná o semeno vodní traviny, nikoli o rýži. Konzistence této divoké rýže je tužší než u normální rýže, proto ji musíme důkladně kousat. Obvykle ji připravujeme v kombinaci s jinými druhy rýží (dlouhozrnnou, pairboled).
Mohlo by vás zajímat
Jak uvařit divokou rýži
- Nejprve ji přebereme a zbavíme případných nečistot.
- Poté ji v sítu důkladně propláchneme studenou vodou.
- Po propláchnutí ji nasypeme do hrnce a doplníme vodou. Na 1 díl indiánské rýže použijeme přibližně 4 díly vody. Osolíme.
- Pro plnější chuť rýže můžeme k vaření použít místo vody vývar, nebo vývarem nahradit alespoň část vody.
- Vaříme ji při mírném varu přibližně 45-50 minut, dokud není rýže měkká.
- Dobu vaření zkrátíme asi na 25 minut, pokud rýži předem namočíme (alespoň na 4 hodiny, nejlépe na celou noc).
- Pokud nemáme na delší namáčení čas, tak ji alespoň zalijeme před vařením horkou vodou, uzavřeme pokličkou a necháme hodinu stát, pak slijeme a uvaříme.
- Správně uvařená rýže by měla začínat pukat, ale přitom být stále pevná. Snadno se převaří.
- Poté ji důkladně scedíme - tzn. zbavíme přebytečné vody.
Vysoká výživná hodnota, ale vyšší cena
Divoká rýže se zeleninou
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak správně uvařit růžičkovou kapustu? Patří mezi nejhodnotnější druhy zeleniny a v kuchyni se vyplatí
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Komentáře