Jak uvařit náplň z dušených jablek? Báječně se hodí do šátečků i na kynuté koláče
Pokud máte bohatou úrodu jablek, možností jejího zpracování je celá řada. Můžete nasušit křížaly, vyrobit marmeládu a mošt, nebo také uvařit skvělou náplň pro tradiční koláče s drobenkou. Přebytky náplně snadno zamrazíte.
Jablka jsou pro naše zdraví velmi prospěšná, plná vitamínů, minerálů a také vlákniny. Toto ovoce nejčastěji používáme do moučníků nebo je sušíme na křížaly, ale není výjimkou, když je přidáme do základů pod dušené maso či zvěřinu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dusit jablka na náplň
Na tento recept potřebujeme 1,5 kg jablek, dále 1 skořicový cukr, trochu citronové kůry a také cukr či citronovou šťávu (podle kyselosti jablek).
- Jablka očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se skořicovým cukrem a citrónovou kůrou.
- Poté vložíme do hrnce, přilijeme malé množství vody a jablka lehce podusíme do změknutí.
- Náplň můžeme podle chuti přisladit cukrem nebo naopak okyselit citronovou šťávou. K dochucení je výborný také mletý hřebíček.
- Jakmile se odpaří přebytečná voda a jablka změknou, odstavíme a necháme vychladit.
Jablečná náplň má všestranné využití a dá se z ní vykouzlit mnoho báječných moučníků. Vyzkoušejte podle následujícího receptu těsto na kynuté koláče, ale místo máku použijte jablečnou náplň. A nezapomeňte napsat do komentářů, jak vám koláče chutnaly.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak uvařit nejlepší špenát. Oblíbený retro recept má v naší kuchyni stále své důležité místo
Komentáře