Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvě natrhané jahody mají velmi krátkou trvanlivost, proto je potřeba úrodu co nejrychleji zpracovat. Jednoduchou možností je uložení do mrazáku, jahody v něm budou k dispozici, kdykoli na ně dostaneme chuť.

Zamrazené jahody mají více možností využití, báječně se hodí na pečené koláče i buchty, do mléčných koktejlů nebo také do plněných knedlíků. Do mrazáku ukládáme buď celé plody, případně měkké kusy rozmačkáme s cukrem na pyré.

Jak zamrazit jahody

Poradíme správný postup, jak uložit celé plody do mrazáku bez toho, aniž by se "slepily" všechny dohromady:

  1. Nejprve jahody včetně zelených stopek omyjeme vodou.
  2. Vyskládáme všechny na kuchyňskou utěrku a šetrně je osušíme. Teprve nyní odstraníme zelené stopky - díky tomu se nám do jahod nedostane voda.
  3. Osušené jahody rozložíme na plech nebo tác a vložíme je do mrazáku zhruba na 1 hodinu, abychom je "předmrazili". Díky tomuto kroku se jahody neslepí a lépe se s nimi pracuje po opětovném vytažení.
  4. Nyní zbývá pouze jahody sesypat do uzavíratelné krabičky nebo sáčku a nechat plně zamrazit.

Pojďte s námi zužitkovat jahodovou úrodu k přípravě kynutých plněných knedlíků. Využít na ně můžete jak čerstvé, tak mražené kusy jahod. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více