Jakou smetanu použít do svíčkové omáčky? Poradíme, která je ta pravá
Svíčková, královna všech českých omáček, bývá často podávána při slavnostních příležitostech. Hospodyňky se jí obávají, ale mnohdy zcela zbytečně. O tom, jak ji uvařit, existuje mnoho článků a koluje mezi námi celá řada receptů.
Jste si ale jistí, jakou smetanou do omáčky použít? V obchodě můžete zakoupit smetanu ke šlehání, vysokotučnou smetanu, zahuštěnou neslazenou i slazenou smetanu, sušenou smetanu nebo kysanou smetanu. Která je ta pravá? Poradíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou smetanu použít do svíčkové omáčky
Čím větší máme výběr, tím složitější je zvolit tu správnou variantu.
- Do svíčkové patří pořádná, alespoň 30% smetana. Často se prodává pod názvem smetana ke šlehání.
- Při použití správné smetany je omáčka krémová, hebká a lahodná.
Ať už zvolíte kterýkoli recept, věříme, že bude strávníkům chutnat. Pro inspiraci přikládáme ještě videorecept, kde je postup přípravy svíčkové omáčky ukázán krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Komentáře