Jakou mouku použít do kynutých buchet? Naše babičky věděly, která je ta nejlepší
Kynuté buchty patří mezi jedny z nejoblíbenějších buchet a zároveň nejobávanějších u pekařů začátečníků. Strach z toho, že těsto nevykyne a celá práce bude k ničemu, je strašákem v mnoha kuchyních. Jeden z fíglů, aby se tohle nestalo, spočívá ve správně použité mouce.
Nadýchané kynuté buchty se zdají náročnější nejen na přípravu, ale také na čas. Pokud však své obavy překonáte a do kynutých buchet se pustíte, uvidíte, že nejde o nic složitého a dozlatova upečená buchta vám krásně provoní celý dům.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Která mouka je ta ideální
Když se řeknou kynuté buchty, někdo si je představí s náplní tvarohovou a jiný zase s povidly. Záleží totiž zcela na vás, náplň můžete zvolit podle svých chutí. Jak, ale připravit těsto, které se zaručeně povede? Jeden z triků se ukrývá ve správně zvolené mouce.
- Osvědčenou moukou, se kterou pekly již naše babičky, je bezesporu hladká mouka. Nejlepší je ta, která je méně vymletá a má více lepku. Díky ní se těsto nebude tolik lepit a bude mít ideální konzistenci.
- Mnohé hospodyňky rády používají také mouku polohrubou, s hladkou moukou ji můžete míchat napůl.
- Doporučujeme mouku prosít přes síto, aby byla co nejjemnější a bez hrudek. Jemnost mouky vám zajistí jemný a nadýchaný výsledný pokrm.
K nedělní kávě si můžete upéct tradiční české Honzíkovy buchty. S podrobným postupem vám pomůže náš videorecept.
Jakou mouku do buchet nejraději používáte vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své zkušenosti v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 14 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 19 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 20 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jakou mouku použít na halušky? Záleží na receptu, ale chybu neuděláte s žádnou moukou
Šťavnaté kuřecí řízky ve strouhance z toustového chleba: Asijská specialita je hitem i u nás a snadno se dělá
Kulajda podle babičky Pepy Nemravy: Voní houbami a máslem a díky vývaru má fantastickou chuť
Komentáře
4. 11. 2023 23:51