Který den připravujeme boží milosti? Křupavé cukroví je obalené v cukru
Podle tradice jsou kromě mazance a beránka typickým velikonočním pečivem také boží milosti. Křehké těsto se smaží ve vyšší vrstvě oleje a obaluje v moučkovém cukru. Může sloužit také jako výslužka koledníkům.
Boží milosti jsou typickým cukrovím pro Velikonoce a také masopust. Křehké těsto připravíme z několika málo surovin a vykrajujeme je do tvaru čtverce či obdélníku s otvorem uvnitř. Ještě horké obalujeme v moučkovém či vanilkovém cukru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy se připravují boží milosti
Boží milosti jsou tradičním velikonočním pečivem, na které ale často zapomínáme.
- Boží milosti byly posledním velikonočním pečivem, které hospodyňky připravovaly.
- Smaží se na velikonoční pondělí, ne však dříve.
- Toto pečivo se skládá pouze z mouky, vejce, zakysané smetany, másla, cukru a špetky soli.
- Podle tradice se boží milosti dávaly poutníkům či oráčům před jarní cestou na pole.
- Dnes toto cukroví můžeme podávat jako pohoštění či výslužku koledníkům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak připravit boží milosti. Křehké cukroví je typické pro masopust i Velikonoce
Komentáře