Mandlové brambůrky jako z cukrárny: Postup je jednoduchý, ale chuť výjimečná
Jedním z druhů vánočního cukroví jsou sladké mandlové nebo marcipánové brambůrky. Do jejich přípravy zapojte i děti - kuličky, které vytvoří, se budou podobat více bramborám než ty vaše.
Už jako děti jsme sladké brambory milovaly - nepečené kakaové hrudky s vůní mandlí a uvnitř překvapení. Jejich příprava není vůbec složitá, pokud si vyberete jeden z receptů, který by vám vyhovoval. Poradíme, jak na to.
Jak na přípravu sladkých brambor
Postup je pokaždé stejný, jen hmota je jiná:
- Dětské piškoty k sobě slepíme po dvou chuťově výraznou marmeládou.
- Piškoty na okamžik namočíme do cukrové vody s rumem (pro děti se sirupem).
- Obalíme v mandlové směsi a vytvoříme koule (nerovnosti nevadí).
- Kuličky obalíme v práškovém kakau a vložíme do papírového košíčku.
Mandlové směsi na zabalení brambůrků
Obal musí být světlý, aby vynikla kakaová slupka:
- Marcipán pravý nebo mléčný, kupovaný i domácí.
- Piškotová hmota na nepečené cukroví s mandlovou trestí.
- Těsto z mletých mandlí, másla a cukru s kapkou mandlového aroma.
- Hmota z dětské krupičky, cukru, másla a mandlové tresti.
Nevíte, jak na mandlové brambory? Naše video vám s postupem poradí:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 9 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 12 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Holka u plotny peče: Hrníčková Granko bábovka je neskutečně vláčná, voní kakaem a snadno se připravuje
Čím dochutit sladké krémy a náplně: Poradíme vám, jaká jsou přírodní a potravinářská aromata
Komentáře