Jak používat zelí ze sáčku? Příprava je rychlá, jednoduchá a pohodlná. Poradíme obvyklý postup
Kysané zelí ze sáčku je na zpracování jednoduché a pohodlné, stačí otevřít sáček a zelí je připravené ke spotřebě. Navíc je trvanlivé, uložíme ho do chladného prostředí a použijeme podle potřeby - ať už jako přílohu nebo třeba do segedínského guláše.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zacházet se sáčkovým zelím
Kysané zelí ze sáčku bývá často příliš kyselé, proto z něho nejprve slijeme přebytečnou tekutinu. Je-li třeba, tak zelí před použitím ještě propláchneme vodou, aby ztratilo ještě více kyselosti, a vymačkáme.
Jak tepelně upravit kysané zelí ze sáčku
Když slijeme přebytečnou tekutinu, tak již postupujeme stejně, jako když připravujeme jiné kysané zelí.
- Můžeme ho např. podusit na osmažené cibulce a lehce zaprášit hladkou moukou. Takto připravené zelí podáváme jako přílohu, obvykle ke knedlíkům a pečenému masu.
- Kysané zelí je výborné podušené i jen tak, bez osmažené cibulky. Při podávání ho můžeme jen trochu omastit.
- Kysané zelí je výborné do segedínského guláše, který moc dobře chutná buď s knedlíkem nebo jen s pečivem.
- Kysané zelí lze přidávat do malých placiček - zelňáků, které smažíme na oleji.
Kysané zelí ze sáčku používáme i bez tepelné úpravy. Můžeme si ho přidat rovnou na talíř do koprové polévky nebo ho přimíchat do zeleninového salátu. Dokonce ho můžeme jíst "jen tak".
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Čím dochutit segedínský guláš. Které koření by v něm nemělo chybět?
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře
26. 11. 2023 13:56