Nejedlé košíčky k naplnění a formování cukroví: Rady a tipy k jejich využití
Kromě pečených plněných košíčků, určených k přímé konzumaci, známe košíčky, které slouží pouze na pečení, tvarování, servírování nebo dopravu cukroví. Některé z nich jsou opakovaně použitelné, jiné se po jídle vyhazují.
Mohlo by vás zajímat
Nejedlé košíčky k naplnění
Krémy a hmoty plníme do obalů, které po konzumaci vyhodíme:
- Papírové košíčky jsou ideální - cukroví se z nich lehce vyloupne. Používáme malé košíčky na vkládání pralinek. Ty se působením vlhkosti trochu rozevřou, proto je vložíme do kovových nebo plastových formiček, aby si udržely po zatuhnutí tvar.
- Silikonové košíčky mají větší velikost, ale na cukroví použijeme formičky na pralinky, které jsou malé. Do prohlubní natlačíme hmotu, kterou po zatuhnutí přeléváme čokoládou nebo cukrovou polevou a zdobíme.
- Kovové košíčky jsou určené jen k plnění ořechovými a čokoládovými nádivkami a slouží spíše jako tvarovací formička. Před podáváním musíme košíčky z formiček vyjmout a zdobíme - třeba čokoládou nebo oříšky.
- Alobalové košíčky jsou svou velikostí a hezkými barvami z vnější strany vhodné na přípravu litého čokoládového cukroví nebo ledové čokolády, jelikož dobře drží tvar. Pro své malé rozměry nejsou určené k pečení.
Barevné košíčky různých velikostí jsou důležitou součástí sladkého pečení - díky nim vyrobíme spoustu dobrůtek bez složitého tvarování a krájení. Pralinky v papírových košíčcích jsou krásným jedlým dárkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 2 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 5 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 5 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 8 hodinami
Komentáře