Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Ostružiny dozrávají v druhé polovině léta - sladší odrůdy jsou oblíbené k přímé konzumaci, kyselejší zpracujeme do džemů, marmelád a různých moučníků. Oblíbené je také využití do mixovaných koktejlů, pohárů nebo ke zdobení kaší.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ostružiny ve sladké kuchyni
Ostružiny jsou vhodné do kynutých knedlíků nebo na posypání kynuté buchty, kterou pečeme na plechu. Pokud se nám jich na zahradě urodí více, snadno si je zmrazíme pro pozdější použití. Často je kombinujeme s jiným, příjemně sladkým a jemným ovocem (např. hrušky, banány, hroznové víno), které je barevně odlišné.
S kypřícím práškem
Ostružiny používáme, stejně jako další druhy letního ovoce, na posypání rychlých moučníků, ale protože jsou kyselejší, nedáváme jich velkou vrstvu a více je přisladíme. Velké plody raději ostrým nožem rozkrojíme na půlky.
Nepečené dezerty a moučníky
Ostružiny rádi používáme do nepečených dezertů, ale musíme počítat s jejich kyselostí a s tím, že některé odrůdy v sobě mají výraznější semínka. K vyzkoušení nabízíme jogurtový nepečený dort, tvarohovo-pudinkové poháry s rýží a ostružinami nebo ostružinové nanuky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 42 minutami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 1 hodinou
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno před 3 hodinami
Škvarkové bulky
Přidáno před 4 hodinami
Jednoduchá pomazánka z tvarůžků
Přidáno před 6 hodinami
Komentáře