Kuskus je oblíbenou surovinou moderních hospodyněk. V polévkách si ho zamilujete
Kuskus milují ti, kdo mají málo času na vaření. Skvěle se hodí jako rychlá příloha. Příprava zabere jen několik minut a když k němu přidáme zeleninu a sýr, můžeme během chvilky chystat na stůl. Ochutnali jste ho už jako zavářku do polévek? Doporučujeme vyzkoušet.
Kuskus není potřeba vařit, stačí ho zalít horkou vodou nebo vývarem a po chvíli lehce načechrat vidličkou. Dá se použít nasladko i naslano. Můžeme ho smíchat s tepelně upravenou zeleninou, osmaženými žampiony a na talířích posypat strouhaným sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak používat kuskus do polévek
Jsou i jiné zavářky do polévek, které nevyžadují mnoho času k vaření, přesto doporučujeme kuskus vyzkoušet. Nejspíš si vás brzy získá.
- Vaříte zeleninovou polévku a přemýšlíte, jakou do ní dát zavářku? Vyzkoušejte pro změnu kuskus. Stačí ho do horké polévky přidat a po chvíli už můžeme servírovat. Vaření již není potřeba. Kuskus polévku krásně zahustí.
- Z kuskusu můžeme také připravit knedlíčky do polévky. Nejprve zavaříme jeden kousek, abychom zjistili, jestli má dobrou konzistenci, pak přidáme další.
- Vyzkoušet můžete velmi jednoduché kuskusové "knedlíčky" nebo spíš kousky podle receptu naší čtenářky.
- Ještě pro vás máme recept na kuskusové nočky. I s nimi je polévka rychlá a dobrá.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
20 nejlepších polévkových zavářek, které polévku zahustí a zvýrazní její chuť
Kuskus máme hotový rychle, snadno a chutně. Jak ho připravit podle sedmi nejoblíbenějších receptů
Komentáře