Rafaello, oblíbené nepečené cukroví: Poradíme několik tipů, jak je zdokonalit
Rafaello kuličky jsou nepečeným cukrovím, které se připravuje na poslední chvíli. Jednak má kratší trvanlivost, ale hlavně postupně samo mizí s každým otevřením lednice. V tomto článku poradíme, jak na to, aby cukroví bylo příjemně šťavnaté a vláčné.
Recept na rafaello kuličky je snadný, jejich přípravu zvládnou i děti. Navíc si vystačíte pouze se třemi surovinami a těmi je kondenzované mléko, máslo a strouhaný kokos. Kdo chce, může přidat ještě mandličku a chuť bude dokonalá.
Mohlo by vás zajímat
Jak udělat rafaello kuličky
Kuličky můžete ozvláštnit přidáním drcené sušenky nebo kakaa.
- Smícháme strouhaný kokos, kondenzované mléko a rozpuštěné máslo. Kokosu dáme trochu méně, protože si nasákne tekutinu a nabobtná. Budeme pak mít šťavnatější kuličky.
- Necháme odležet alespoň 1 hodinu, ale klidně i do druhého dne, v chladu.
- Zkontrolujeme konzistenci a pokud je třeba, přidáme ještě trochu kokosu.
- Pokud budeme dávat mandličky, necháme je v kastrůlku projít varem a sloupneme z nich slupku.
- Lžičkou odebereme těsto, ze kterého tvoříme kuličku. Dovnitř můžeme zapracovat mandličku.
- Kuličku na závěr obalíme v kokosu a dáme do malého papírového košíčku.
- Skladujeme v chladu, kde vydrží několik týdnů.
Pokud vám rafaello kuličky chutnají, vyzkoušejte také rafaello řezy. Jak na to, vám ukáže náš videorecept, podle kterého můžete tuto dobrotu upéct.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Rafaelo: Vyzkoušejte 2 nejlepší postupy tvoření lahodných kokosových kuliček
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Komentáře