Nejlepší recepty z ředkviček. Osvědčené pomazánky a saláty z jarní kořenové zeleniny
Ředkvičky jsou oblíbenou a atraktivní jarní zeleninou. Pochutnají si na nich děti i dospělí. Zdobíme jimi namazané chleby, připravujeme z nich pomazánky a přidáváme je do salátů. Nejlepší jsou čerstvé, co nejdříve po sklizni.
Ředkvičky na zahradě
Mohlo by vás zajímat
Oblíbené ředkvičkové pomazánky
Nejoblíbenější jsou krásně zbarvené červené nebo červenobílé ředkvičky. Jemně je nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přebytečnou tekutinu slijeme. Skvělé jsou v kombinaci s tvarohem, pomazánkovým máslem a vajíčky a dochucené čerstvými bylinkami (pažitka, kopr).
Nejlepší saláty s ředkvičkami
V přípravě salátů zapojíme svou fantazii a improvizujeme s tím, co zrovna máme k dispozici. Naše recepty jsou inspirací pro osvědčené kombinace surovin. Hodí se hlávkový salát, pórek a jarní cibulka. Využijeme zakysanou smetanu nebo bílý jogurt, sýry, vejce i majonézu.
Chutné kombinace surovin
Připravit můžeme ledový salát s ředkvičkami, rajčátky a pomeranči či bramborový salát, který jíme buď samotný nebo jako přílohu k masu. Pochutnáme si i na salátu z ředkviček a salátových okurek, do kterého přimícháme zálivku ze zakysané smetany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Komentáře