Jablkové donuty z listového těsta: Připravte si jednoduchou dobrotu podle videa
Sladké donuty, neboli koblihy s dírou uprostřed, mají svou bohatou historii. V dnešní době je známe plněné různými náplněmi, polité barevnou polevou a zdobené různými posypkami. Podávají se jako sladká svačinka. My pro vás máme zdravější variantu, šťavnaté jablkové donuty, pečené v troubě.
Přemýšleli jste někdy o tom, jak vlastně vznikl typický americký donut? Původně to byla kobliha plněná marmeládou nebo krémem. Pro lepší přípravu a propečení se do koblihy vytvořil malý otvor a donut byl na světě. Donuty jsou velmi oblíbenou pochoutkou, i přes svoji vysokou kalorickou hodnotu. Máme pro vás jednoduchý návod, jak připravit jeho zdravější verzi.
Mohlo by vás zajímat
Příprava jablkového donutu
Postup je snadný:
- Jablka nakrájejte na silnější kolečka, kulatým vykrajovátkem vykrojte jadřinec.
- Připravené plátky jablek obalte ve skořici a cukru.
- Listové těsto nakrájejte na úzké proužky.
- Plátky těsta obmotejte kolem celého plátku jablka.
- Takto připravené donuty dejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Potřete rozšlehaným vejcem, posypte skořicovým cukrem a dejte upéct.
- Hotové donuty můžete na závěr posypat moučkovým cukrem.
Podívejte se na kompletní znění receptu zde.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno před 22 hodinami
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Škvarkové bulky
Přidáno 5. 6. 2024 15:05
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na kynuté těsto, aby rychleji vykynulo. Těšíme se na kynutý koláč s ovocem, ale máme málo času? Poradíme, jak na to
Domácí knedlík připravený za půl hodiny: Hrníčková verze chutná skvěle, je rychle hotová a zvládne ji i kuchař amatér
Koblížky až z Ameriky: Donuty jsou lehké, nadýchané a polité sladkou polevou. Kdo by odolal?
Komentáře