Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek
Topinky, potřené česnekem, jsou sice jednoduchým, ale přesto velmi oblíbeným jídlem. Připravujeme je různými způsoby - na tuku, nasucho, u ohýnku. Každý má svůj nejoblíbenější postup, ale ne všechny prospívají našemu zdraví.
Nejlepší topinky
Velmi chutné jsou z obyčejného chleba (Šumava) - když víme, že je budeme péct, koupíme si ho rovnou krájený, aby se topinky pekly rovnoměrně na celé ploše. Vhodný je i jakýkoliv jiný chléb, včetně toustového, nebo drobné pečivo (dalamánky, bagety, rohlíky). Většinou používáme starší pečivo, abychom ho spotřebovali, ale dají se upéct i z čerstvého.
Mohlo by vás zajímat
Jak péct topinky nasucho
Topinky pečené na tuku
Krajíčky chleba smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po vytažení z pánve je odkládáme na papírový ubrousek, aby nasál přebytečnou mastnotu. Nebo topinky, které lehce potřeme tukem, upečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení je na talíři ozdobíme.
Kromě toho, že si na topinkách pochutnáme a využijeme starší chléb, představují chutný a jednoduchý způsob, jak zařadit do jídelníčku čerstvý česnek, který prospívá našemu zdraví. To se určitě hodí, zvlášť v chladném období roku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
5 tipů, jak správně uvařit suchý hrách: Pochutnáme si na výborné polévce nebo na skvělé přílohové kaši
Dokonalé topinky: Poradíme, jak na to, aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé!
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Komentáře