Probuďte svou kreativitu! Snadný způsob, jak doma vyrobit máslo s příchutí
18. 10. 2020 Vaření
Jednoduché, chutné a zajímavé – takové je máslo s příchutí, jehož příprava je snadná a zábavná a chuť prostě nezaměnitelná. Ochucené máslo ozvláštní každé vaše jídlo a pozvedne ho na gastronomický zážitek. Máslo s příchutí mile překvapí i vaše hosty a je skvělé také jako vlastnoručně vyrobený dárek, který zajisté potěší.
Máslo může být lahůdka
K poctivé chuti kvalitního másla se hodí téměř jakákoli příchuť, proto popřemýšlejte, co rádi mlsáte, a neváhejte experimentovat. Příprava másla s příchutí je jednoduchá: vše, co budete potřebovat, je změklé máslo (ale ne rozpuštěné!) a ochucující složka. Máslo nechte v pokojové teplotě tak dlouho, dokud nebude měkké natolik, že do něj snadno vmícháte přísady. Poté máslo zabalte do fólie nebo potravinářského obalu a vtlačte do malých (ozdobných) forem a nechte v ledničce přes noc.
Medové máslo
Smíchejte kostku másla, 3 lžíce nasekaných ořechů (například pekanových) a 3 polévkové lžíce medu. Nasládlá chuť másla zpříjemní každou vaši snídani: medové máslo se skvěle hodí na toasty nebo muffiny.
Citrusové máslo
Kostku másla smíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z jedné limetky a jednoho citrónu. Máslo s osvěžující chutí je perfektní na ryby nebo dušenou zeleninu.
Ovocné máslo
Kostku másla dochuťte 4-5 lžícemi ovocného džemu. Skvělou volbou je domácí malinový nebo ostružinový džem. Ovocné máslo je skvělou pochoutkou k odpolední svačince, na toast, piškoty nebo sušenky. Vyzkoušejte něco nového a užívejte si neobvyklých chutí, které vás budou bavit!
Můžete vyzkoušet také máslo s medvědím česnekem, pak jsou tu samozřejmě i másla oříšková - klasické arašídové, ale také mandlové nebo z oříšků lískových. Oříškové máslo vyrobíte velmi snadno tak, že pražené a loupané nesolené ořechy mixujete a mixujete, dokud z nich není máslo. Ale pozor! Je na to potřeba opravdu silný mixér. Při mixování se neděste - oříšky se nejprve nasekají, pak vytvoří jednu větší kouli, která se nakonec rozpadne a vytvoří se kompaktní hmota. Chce to trpělivost a pauzy, abyste mixér "neuvařili". Tip: Pokud do oříškového másla přidáte kvalitní kakao a trochu třtinového cukru, můžete si vyrobit zdravou domácí Nutellu!
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Komentáře
12. 9. 2013 16:26
20. 8. 2013 09:27