Den koblih s krémem
Národní den
Klasické koblížky s marmeládou zná snad každý, ale nejspíše ne všichni jste vyzkoušeli jinou variantu. A sice koblížky s vanilkovým krémem. A proč je nezkusit třeba 14. září, tedy v den, na který připadá Den koblih s krémem?
Základem je připravit koblihy. Tradiční koblihy se připravují z kynutého těsta, proto si nejprve musíme nachystat kvásek z droždí. Na koblihy dále potřebujeme hladkou mouku, vejce, strouhanou citronovou kůru, cukr krupici, mléko, sůl, trošku másla a rum. Dbejte na to, aby bylo těsto precizně propracované. Nemělo by také lepit. Těsto necháme kynout a když zdvojnásobí svůj objem, tak jej rozdělíme na kousky stejné hmotnosti. a vytvarujeme z nich koblihy, které poté smažíme. Koblihy musí při smažení plavat ve vysoké vrstvě oleje.
Jak na domácí koblihy s krémem
Koblihy smažíme do zlatova. Necháme je smažit asi 2 minuty z každé strany, na koblihách se přitom vytvoří znatelný proužek. Z vroucí lázně je vytahujeme děrovanou lžící nebo kuchyňskými kleštěmi. Následně je položíme na ubrousek. Pak už přijde na řadu plnící část. Vychladlé koblihy nakrojíme v polovině a následně je naplníme dopředu připraveným krémem. Na něj budeme potřebovat 200 ml smetany na vaření nebo neslazeného kondenzovaného mléka, 3 žloutky, 3 lžíce Solamylu, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, rum a 100 g másla.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den koblih s krémem?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Placičky s kopřivami
Přidáno před 2 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 7 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá