Balsamico
Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v sudech z balsamového dřeva. Vyrábí se v italské Modeně, ochucují se jím ryby, zelenina, masa a saláty.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Balsamico, též balzámový ocet, je vinný kvasný ocet, který vzniká zráním moštu z vinných hroznů v sudech z balsamového dřeva. Vyrábí se v italské Modeně, ochucují se jím ryby, zelenina, masa a saláty.
Cappuccino je původně italský kávový nápoj, který si našel své příznivce i u nás. Obsahuje 1/3… Číst dál
Caprese je jednoduchý italský salát, pocházející z Kampánie. Obsahuje tenké plátky mozzarelly a… Číst dál
Caro je instantní obilninový nápoj. Je v něm rozpustná směs kávovin ve složení ječmen, slad z… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Miřík celer je známá zelenina, patřící do čeledi miříkovitých. Celer pěstujeme pro kořeny a listy.… Číst dál
Celer řapíkatý není tak oblíbený jako celer bulvový. Může za to jeho specifická chuť a tužší… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Ceny cukroví 2024: Maršálek má vyprodáno, cukrářka Mirka van Gils nabízí kilo za 2390 Kč, od amatérů seženete i za 800 Kč
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Znáte hříšnou dobrotu zvanou griliáš? Vyzkoušejte jednoduchý návod na dokonalé spojení ořechů a karamelu