Velikonoční nádivka podle Těhotného kuchaře
Velikonoční nádivka je jedním z oblíbených tradičních jarních pokrmů. Říká se jí také hlavička a nikdy nechybí na svátečně vyzdobeném velikonočním stole. Je dokonale nadýchaná, s vůní uzeného masa a se svěže zelenou barvou použitých jarních bylinek.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 965 kJ / 3 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,89 g |
Tuky | 199,58 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 2,48 g |
Sodík | 3,49 g |
Sůl | 8,20 g |
Sacharidy | 254,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Oproti originálnímu receptu jsme doma ještě nakrájené kostičky pekli v troubě na plechu s pečicím papírem při 180 °C 12-15 minut dozlatova. Lépe pak ve směsi drží tvar, nerozmáčí se.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 4. 2024 08:40
9. 4. 2024 19:31
5. 4. 2024 10:27
5. 4. 2024 07:16
Všichni moji známí už jí pečou také, je opravdu skvělá, jemná, vláčná. Mám své množství 15 rohlíků a 1l mléka
U nás jí říkáme velikonoční baba. Peču jí během roku i ke kuřeti
4. 4. 2024 08:24
3. 4. 2024 18:10
3. 4. 2024 12:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 8 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 52 minutami
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 1 hodinou
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 1 hodinou
České kynuté buchty
Agata.recepty uvařila před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Agata.recepty uvařil před 2 hodinami
Houskové knedlíky
Agata.recepty uvařil před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí " vše v jednom "
Hannah64 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Jak oddělit žloutky od bílků bez nehody? S videonávodem to zvládnete hravě
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Další recepty
Suroviny: rohlík, maso uzené, vejce, kopřivy, pažitka, česnek mědvědí, máslo, mléko, sůl, pepř mletý
Velikonoční nádivka podle Těhotného kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZyqr
7 názorů