Ciabatta
Ciabatta je lehounké italské pečivo s velkými dírami ve střídce, které báječně nasaje olej nebo omáčku. Příprava není složitá, ale trochu zdlouhavá. Nicméně chuti vlastnoručně upečeného domácího pečiva, včetně ciabatty, se nic nevyrovná.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,53 g |
Tuky | 21,38 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,05 g |
Sacharidy | 369,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: kniha Chléb připravený ručně nebo v domácí pekárně
Cituji: "Ciabatta (="trepkový" chléb) svým tvarem připomíná velmi ošlapané trepky. Prodloužená doba kynutí a hodně tekutiny dávají vzniknout velmi lehkému chlebu s ojediněle porézní strukturou."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 9. 2016 18:36
1. 11. 2012 12:47
6. 8. 2012 19:06
19. 10. 2011 08:04
18. 10. 2011 20:02
22. 2. 2010 08:55
21. 2. 2010 22:04
21. 2. 2010 21:27
21. 2. 2010 21:16
21. 2. 2010 20:46
21. 2. 2010 20:41
21. 2. 2010 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 18 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 19 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 7 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 11 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 11 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 11 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 11 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 11 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 12 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
Další recepty
Tématické fráze: ciabatta recept ciabatta čabata recept na ciabattu ciabata recept ciabata čiabatta recept s italem v kuchyni domácí ciabata recept ciabatta čabáta recept domácí ciabatta domácí ciabata recept italske pecivo slane recepty cibata italské pečivo recept ciabatta recepty cibatta ciabata v domácí pekárně slané pečivo recepty italské pečivo
Suroviny: droždí sušené, voda, mléko, cukr, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, voda, olej olivový, mouka chlebová pšeničná, sůl
Ciabatta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Og7Y
12 názorů