Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků, kdy se stoly prohýbají pod tíhou sladkostí.

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kapry nafiletujeme a hodně osolíme. Krok 2: Vložíme do nádoby a dáme do lednice. Krok 3: Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody na 1 díl octa a uložíme zpět do lednice. Krok 4: Opět za dva dny vyjmeme z lednice a zbavíme ryby kostí a kůže. Krok 5: Nakrájíme na proužky nebo kostičky a vkládáme do nádoby střídavě po vrstvách - řada ryby, na to na proužky cibule, koření od každého asi 4 kousky, zelí (strouhaná zelenina - nemusí být). Krok 6: Zalijeme nálevem připraveným svařením 1 dílu octa a 4 dílů vody a soli. Krok 7: Přidáme bobkový list, nové koření celé, celý pepř a uzavřenou nádobu dáme do lednice. Krok 8: Již za 4 dny si můžeme pochutnat na zavináčích. Příloha: rohlík

TIP: 20 receptů na pokrmy z kapra

Zveřejněno 25. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlOK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zavináče z kapra - dělal manžel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlOK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Zavináče dělám podle tvého receptu již dlouho a až teď jsem si všimla, že jsem zapomněla ohodnotit. Posílám pochvalu:yes: a přidávám bodík. Všichni, kteří ochutnali říkali, že jsou lepší než kupované<3. Koření svařím v nálevu, přecedím a nechám vychladit. Studeným nálevem zaleju rybu. Z takto připravených zavináčů dělám i rybí salát.

Není to moc rozblentany z toho kapra přece jen je to mastný o proti bilim rybám.....:-O:-//

Dagmar Masliková 30. 1. 2013 22:09
:-))naprosto úžasný recept!Každému doporučuji.První várku jsem dělala ze 6ti kaprů,jen se po nich zaprášilo.Zrovna jsem zadělala druhou a bude jen na chut-ze dvou a půl kapra. Moc děkuji autorovi!

Helena, to nevim jestli se dá dat hlávkové děláme to jen ze sáčku :-K

Právě se na ten Váš recept chystám, nasolila jsem naporcocvaného kapra. Jsem sama zvědavá a už se těším. Chtěla jsem se prosím zeptat, dalo by se tam dát hlávkové zelí? Děkuji za odpověd a dám vědět, zda jsem to zvládla. P a Přeji hezký večer, všem a díky. Helena

:yes:

Zdenka +++ 30. 7. 2010 20:24
Jana Remková, :-K:-K:-K:-K

Śmankote, jak jsem to mohla přehlídnout?:-O:yes::yes:

keler je na zavináče nejlepší

jiří díky za bodík:-D:-D:-D

Zde si všichni tykají .:-)) Tykání je zde normální .:-K
Postup popsala Zdenka +++ , děláme to stejně , jen z bílé ryby .
Chytání plevených rybek je manželčina oblíbená zábava , tak těch máme nejvíce .O teplotě nálevu se již tady psalo .
A hodně nasolit , jak píše Zdenka+++ , není třeba se bát .
Solím opravdu pořádně .Ryba si vezme soli kolik potřebuje , nepřesolí se .Navíc sůl rybu očistí a vytáhne tekutinu , čímž se rybí maso stane pevnější.Octový nálev tenké kostičky rozpustí , velké kosti změknou a uvolní se ve svalovině . Dají se pak pěkně vytáhnout .Ostatní je v receptu Zdenky+++.
Ještě jednou Zdenko+++ :yes: . Bodík jsem již dal .:-K

Jirko-jak řekneš tak udělám.:-OVěřím rybářovi;-)Jiří-můžu tykat?:-8

Nálev máme obvykle připravený předem a uložený ve spíži a tam je chladno , tak jsem napsal chladný .Rozhodně by se ryby na zavináče neměly zalévat horkým nálevem .Zde se jistě shodneme . ;-)

manžel dává vlažný lák :-p

Alespoň se člověk něco přiučí;-), já jsem vždy myslela, že na rybu se leje vlažný.

Tématické fráze:
zavináč, výroba zavináčů, zavináče, zavináče recept, matesy z kapra, nálev na zavináče, nakladany kapr, výroba domácích zavináčů, zavinace z bile ryby, recept na zavináče, matjesy z kapra, zavinače z cejnů, jak udělat zavináč, recept zavináče, zavinac recept, rybí zavináče, kapr v nálevu, jak vyrobit zavináče, recepty zavináče, jak udělat zavináče

Suroviny:
kapr, sůl, ocet, cibule, zelí kysané, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř celý

Přidat fotografie receptu