Neapolská pizza
Kombinace šťavnatých rajčat a pikantních sardelek na pizze potěší vaše chuťové buňky. Důležité je, aby bylo těsto uprostřed tenké a okraje krásně křupavé. Pokud máte bazalku, ozdobte upečenou pizzu několika čerstvými lístky.
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 771 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,42 g |
Tuky | 71,86 g |
Vláknina | 15,68 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 211,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme v troše vody. Do mísy vsypeme mouku a sůl. Přilijeme rozpuštěné droždí, zbylou vodu a olej. Vše promícháme a vypracujeme vláčné, středně husté těsto.
Krok 2: Hotové těsto posypeme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.
Krok 3: Připravíme rajčata na náplň. Slupku nakrojíme do kříže, rajčata dáme do kastrůlku a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 5 minut stát. Potom je oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sardelky vykostíme a podélně rozkrojíme.
Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 2–4 díly, podle toho, jak velkou chceme pizzu mít. Každý díl prohněteme a na plechu vymazaném tukem nebo vyloženém pečicím papírem vyválíme na tenkou placku.
Krok 5: Prsty okraje placek zmáčkneme tak, aby vznikly vyšší okraje. Pizzy potřeme olejem, posypeme oreganem, obložíme rajčaty a sardelkami. Osolíme, opepříme a ještě trochu pokapeme olejem.
Krok 6: Pizzy vložíme do horké trouby. Pečeme asi 20 minut. Asi 5 minut před koncem pečení na ně rozložíme tenké plátky sýra a necháme rozpéct.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neapolská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgY
Moje poznámka
Neapolská pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zgY
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky III - cukroví
Panova před 10 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 19 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 24 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 41 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 41 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Francouzské brambory
Rinnes před 3 hodinami
Tématické fráze:
pizza se smetanou recept,
těsto na pizzu bez kynutí,
pizza se smetanou,
tenké těsto na pizzu,
těsto na pizzu bez kvasnic,
tunáková pizza,
pizza smetana,
recepty pizza,
tuňáková pizza recept,
pizza bez kvasnic,
recept pizza,
pizza těsto bez kvasnic,
jak pect pizzu,
těsto na pizzu tenké,
pizza smetana recept,
tenká pizza,
recept pizza se smetanou,
tenka pizza recept,
recept pizza smetana,
recept na pizzu bez kvasnic
Suroviny:
droždí,
voda,
mouka hladká,
sůl,
olej,
rajče,
filet sardelový,
koření oregáno,
olej,
sůl,
pepř,
sýr blaťácké zlato
Komentáře