Matjesy z hříbků
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotografii pokrmu na talíři přidám po odležení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 9. 2022 10:27
Vyzkoušeno, ochutnáno a fantazie - příště ubrat sůl....ono záleží, jak která solí a přidala jsem místo 2-3lžic octa tak sem dala 5 a přidala bych pro mě cibuli. Děkuji, recept ukládám
21. 9. 2014 19:42
Ahoj,chtěla bych se zeptat,do kdy se mají matesy spotřebovat?
20. 9. 2010 08:42
Včera je měl manžel k večeři. Říkal, že jsou moc dobré, ale klidně mohli být ještě o trochu kyselejší. Já jsem dala 2 PL octa, tak příště dám 3.
14. 9. 2010 18:12
Tak u nás dopadlo ochutnávání skvěle, přikládám fotky. Bohužel nevím, jak na první místo umístit fotku hotového pokrmu, jak to prohodit...Takže když se toho třeba ujme některá moderátorka, budu ráda.
14. 9. 2010 15:24
Ja som sa bála spýtať na ten ocot, akosi sa mi do toho hodil...
+
+
14. 9. 2010 08:46
Opraveno...
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
14. 9. 2010 00:01
OK - jdu to tam vrazit. Raději to přidej nahoře do receptu, tady by to mohlo zapadnout.
13. 9. 2010 23:25
Papričko, já jsem dnes ochutnala a musela jsem přidat asi tři špetky soli a dvě lžíce octa. Jinak to - podle původního receptu - bylo poměrně bez chuti. Dochuť to taky, prosím, ať to Tonda nejí mdlé...
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
13. 9. 2010 23:22
Tak je mám naložené, přidávám fotku. Manža za pár dní řekne, jaké jsou.
13. 9. 2010 11:14
Markétko, není za co se omlouvat, já jsem se asi unáhlila, ale mně to vyznělo, že Eliza usoudila, že co se uvaří v DP, už se nemusí sterilizovat, asi jsem to já špatně pochopila a vy jste myslely jen marmelády.
13. 9. 2010 10:58
Maris - já vím, proto je taky nedělám. A naše debata s Elizou asi neměla být pod tímto receptem. Omlouvám se.
13. 9. 2010 08:02
papričko, ale marmeláda a houby je něco úplně jiného, marmelády se většinou už dál nesterilizují,, proto se jen uvaří v DP a nalijí do horkých skleniček, ale houby by se musely v každém případě ještě sterilizovat ve skleničkách.
13. 9. 2010 07:27
JJ - jen to DP uvaří a ty to naleješ do skleniček (ty já před tím proleju vařící vodou z rychl. konvice). Mrkni na nějakou mojí marmeládu z DP.
12. 9. 2010 23:34
Papričko, chceš mi říct, že po procesu v DP se už nemusí sterilizovat Tak to bych brala, to jo...
12. 9. 2010 23:32
Zrovna mám doma plno hub a přemýšlím, co z nich manželovi udělám.
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Placičky s kopřivami
Přidáno před 3 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 5 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 7 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Právě bylo uvařeno:
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 38 minutami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 44 minutami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 1 hodinou
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 3 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 4 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Radní v Miláně chtěli zakázat prodej zmrzliny po půlnoci. Je to tradice a tu nám neberte, protestovali naštvaní občané
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Další recepty
Tématické fráze: matesy z hub matjesy z hub houbove matjesy houbové matesy domaci matesy houby jako matesy jak zavařit hříbky matesy z hribku domácí matjesy výroba matjesů matesi z hub jak vyrobit matesy recept na matesy z hub jak vyrobit matjesy matejsy z hub matjesy domácí výroba matjesy houby ala matesy houby - matesy houby jako matjesy
Suroviny: houba hřib, cibule, olej, ocet, sůl, bobkový list, pepř celý, koření nové koření
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
23 názorů