Postup přípravy
Krok 1: Do pekáča vložíme kosti, kusy mäsa, presolíme, dobre potrieme prelisovaným cesnakom, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom. Pečieme v trúbe pomaly na 160/170°C, kým mäsko nezmäkne za častého prelievania vypečenou šťavou. 20 minút pred koncom odstránime alobal, zvýšime teplotu na 190/200°C a dopečieme do červena.
Krok 2: Zemiaky pokráiame na kocky, uvaríme v osolenej vode do mäkka, scedíme, pridáme kmín, na vypečenej masti osmaženú cibuľu a "rozšťucháme". Podávame horúce mäso s rozšťuchanými zemiakmi, kyslou uhorkou a baraními rohmi.
Zveřejněno 24. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
Moje poznámka
Zabíjačkové masíčko ze Žitného ostrova
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk9R
Nejnovější recepty
Lososová pomazánka mezi krekry
Přidáno před 5 hodinami
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno před 18 hodinami
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno před 19 hodinami
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno před 19 hodinami
Parmazánové košíčky
Přidáno před 19 hodinami
Rybičky z lineckého mandlového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Kokosky krok za krokem: Na měkké a šťavnaté cukroví stačí jen pár ingrediencí, důležité je správně vyšlehat sníh z bílků
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí čína
Jandice před 57 minutami
Polévka s drožďovými noky
Tereziena před 2 hodinami
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Lennulinka před 2 hodinami
Koprová omáčka
lunav1 před 4 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
ZuzaPar před 7 hodinami
Hovězí roštěná
Elivet před 17 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 17 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Fleep před 17 hodinami
Nejlepší špenát
TMoryMc před 18 hodinami
Kuřecí plněné uzeným a cuketou
Monicka317 před 21 hodinami
Tématické fráze:
zabijačkové recepty,
zabíjačkové speciality recepty,
zabijackove speciality,
zabijačkové zelí,
žitný ostrov,
zabíjačkové speciality-recepty,
slovenské speciality recepty,
žitný ostrov slovensko,
recepty na zabijačkové speciality,
zabijacka recepti,
recepty na zabíjačku,
recepty na zabíjačku,
zabíjačkové speciality recept,
zabijačkové zelí recept,
zabíjačkové pečené maso,
pecene maso zabojackove,
slovenské zabijačkové speciality,
recepty zabíjačkových specialit,
recept na zabijačkové speciality,
speciality zabíjačka
Suroviny:
kosti vepřové,
plecko,
sůl,
česnek,
voda,
brambory,
kmín celý,
cibule
Komentáře (14)