Sterilované zelí se slaninou
Zelí je často nedoceněná surovina. Je plné vitamínů a je prospěšné pro náš zažívací systém. A taky je chutné, klasicky k pečenému masu nebo jako šťavnatá náplň slaného pečiva. Vyzkoušejte do zelí přidat slaninu a dát mu zase jinou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 849 kJ / 1 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,51 g |
Tuky | 105,44 g |
Vláknina | 39,35 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 5,93 g |
Sůl | 14,80 g |
Sacharidy | 127,17 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2010 17:09
Zeli miluju, takze bodik cislo 9 je jasny.
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna.
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna.
30. 11. 2010 11:44
Zrovna dnes dělám k obědu, jen postup opačný tj.cibulka na oleji do červena (ale málo),potom mouka-zasmažit (přidávám trošinku vody) a dám zelí a "kousek chvíle" podusím, protože kysané zelí je vlastně hotový výrobek, takže ho jen přeženu teplotou.A zbytek cibulky do červena si odkládám bokem a až na hotové zelí na talíři jej aranžuji i se slaninkou.(jo, ještě chci dodat, že tak dělám naše zelí sudové, takže možná kupované se dělá jinak) a v tom případě jsem trefila kozla, jak se mě občas stávábodík posílám
30. 11. 2010 10:40
Dělám úplně stejně!
30. 11. 2010 08:57
Též takto dělám zelí,někdy se slaninou,někdy bez+1
30. 11. 2010 08:24
Taky tak vařím zelí,jen bez nálevu a propláchnu ho+4
30. 11. 2010 08:01
Já zahušťuji zelí ale moukou, o slanině jsem slyšela, vyzkouším, co na to masožravci u nás
30. 11. 2010 01:53
Zelí se slaninou,výborně!Já tedy zelí nezahušťuji,dělává se to hodně na Moravě.Vyzkouším.
30. 11. 2010 00:26
Výborně, všichni píšou umělecké recepty a na základy se zapomíná.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 9 minutami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 55 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 1 hodinou
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 1 hodinou
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 15 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sterilizované červené zelí zelí se slaninou dušené sterilizované zelí červené sterilizované zelí recept sterilizované červené zelí recept priprava sterilizovaneho zeli dušené červené zelí sterilizované cervene zeli sterilizovane recepty dušené červené zelí sterilizované sterilizované bílé zelí sladkokyselé zelí sterilizované zelí dušené recepty sladkokyselé zelí recept recept na sladkokyselé zelí sterilizované zelí bílé sladkokyselé sterilované zelí zelí červené sterilizované zelí jak varit sterilizovane zeli sterilizovane bile zeli recept
Suroviny: zelí bílé sladkokyselé, slanina anglická, cibule, mouka hladká, cukr, ocet, tuk, sůl, kmín celý
Sterilované zelí se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VNP5
8 názorů