Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 372,80 g |
Tuky | 223,43 g |
Vláknina | 102,71 g |
Cholesterol | 980 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 8,45 g |
Sacharidy | 151,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kapustnica je tým lepšia, čím viac sa zohrieva. Fotku hrnca som pridala až po nájazde mojej rodiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2022 11:56
jagok: Třeba podle rodinné!
31. 12. 2022 09:22
To je nějaký hybrid štědrovečerní kapustnice, která se dělá ze čtyř druhů masa a jedním z nich je zásadně uzené koleno. Vaří se nadvakrát, mezitím musí 24 hodin stát. V receptu postrádám sušené švestky. Zajímalo by mne, podle jaké tradice se tam dává sedm druhů masa...
31. 12. 2021 13:23
Vařila jsem to den předm a po ohříátí byla ještě lepší než předtím.
31. 12. 2020 19:59
magdalenka:
31. 12. 2020 15:37
Veronika.Hrozna: tá fotka je 9 rokov stará... zajtra sa asi nebude zohrievať táto kapustnica...
31. 12. 2020 13:25
Ta fotka po "nájezdu" vypadá, jako po hodování hladové vesnice z Ghany! Nebudeš mít zítra co ohřát!
31. 12. 2020 11:32
Tonja:
No je, ale patří to k tradici, že
No je, ale patří to k tradici, že
31. 12. 2020 08:00
Není 7 (slovy: sedm) druhů masa zbytečně moc?
24. 6. 2012 12:11
jitka puri: dobre si urobila, ďakujrm za nápad
24. 6. 2012 10:34
Vyzkousela jsem to s jehnecim. Super recept.
2. 1. 2011 11:58
Ta musela po půlnoci bodnout,jen bych sobě vynechala houby,ty nemusím,ale moji chlapi spasou všechno
1. 1. 2011 22:43
+ bodík. tak to můžu
1. 1. 2011 22:31
Amalie, to je teda nářez zelňačka, ale všechno to maso bych dohromady nedala, třeba telecí jsem neviděla hóóódně dlouho Ovšem tobě dávám 2.boda
1. 1. 2011 21:24
Ta teda je!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 10 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 35 minutami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 1 hodinou
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 3 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 3 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 3 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: zelňačka zelňačka recept kapustnica recept zelňačka maďarská zelňačka madarská kapustnica recepty zelnacka zelňačka recepty kapustnica recept kapustnica krkonošská silvestrovská zelnice gombasecká klobása recept madarska zelnice maďarská kapustnice recepty na zelnacku varime zelnacku sylvestrovská zelnice zelnacka madarska gombasecka zelnačka sivestrovska zelnacka
Suroviny: zelí, kýta vepřová, bůček, kližka hovězí, plecko telecí, krkovice uzená, klobása, klobása, houby sušené, feferonka, česnek, smetana zakysaná
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
14 názorů