Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízový koláč

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 417 kJ /
3 685 kcal
Bílkoviny68,88 g
Tuky181,59 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 461 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy438,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maslo, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a pomleté orechy. Krok 2: Cesto rozotrieme na vymastený plech a upečieme. Krok 3: 100 g práškového cukru zarovno zalejeme vodou a uvaríme sirup. Krok 4: Z bielkov ušľaháme tvrdý sneh a pomaly do neho zašľaháme horúci sirup. Krok 5: Bielkovú hmotu rozotrieme na koláč. Krok 6: Penu husto posypeme očistenými a umytými ríbezľami.
Necháme niekoľko hodín odležať.

Zveřejněno 10. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Frantiska: Ve+mi pekne ďakujem za vyskúšanie koláča. ;-) Fotky sú krásne a použitie trstinového cukru je ok. Ešte raz ďakujem. ;-)

upečeno :) tím, že se do bílků zašlehá vařící sirup, tak se snad nemusíme bát salmonely. Část rybízu jsem zamíchala do sněhu. A došel mi bílý cukr, použila jsem tedy třtinový a proto není sníh krásně bílý. Sirup jsem vařila podle rady casina, který má uvedené i teploty :)

https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4111&...

Romario:brzo už bude dočkáš se;-):yes:

pěkný receptík:-p+1:yes:

nádherný koláč...:yes::-)škoda, že ještě není rybíz na zahrádce:-p

Tak tento moučníček musí být výborný, ale snih s rozvarem jsem ještě nezkoušela. Posílám bodík. :-p

Tak krásný recept a mnou opět přehlédnutý!! Napravuji hned!!! Ten rybíz je:-*:yes:

Bielková hmota sa už nezapeká. Tým, že je tam horúci sirup, nie je potrebné zapiecť.

mno každopádně s tím bílkem ještě zapéct.. pak to bude fajn

už mám uděané těsto, vypadá to mňamkovně, jsem na to zvědavá, sbíhají se mi všechny sliny:)

Tématické fráze:
rybízový koláč, rybízový koláč recept, ribízový koláč, rybízový koláč s bílkem, rybízovýkoláč, recept na rybízový koláč, rybízový koláč recepty, rybizove kolace, recept rybizovy kolac, ríbízové koláče, rybiz kolac, rybizovy koláč se sněhem, rybírový koláč, rybízový koláč s pěnou, ry bízový koláč, recepty rybízový koláč, ribizovy moučník, ribezlovy kolac, ořezávátko na mrkev, rybízovej koláč

Suroviny:
cukr moučkový, máslo, žloutek, mouka polohrubá, ořechy, prášek do pečiva, cukr moučkový, bílek, rybíz

Přidat fotografie receptu