Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 758 kJ / 3 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,47 g |
Tuky | 194,65 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 526 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 421,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a dvěma lžícema kakaa. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat), poté přidáme na hrubo nastrouhanou čokoládu. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Pečeme 40 minut na 180 stupňů.
Krok 2: Krém - vyšlehat máslo s vanilk. cukrem a zašlehat nutelu.
Krok 3: Korpus rozkrojíme na tři díly, promažeme jahodovou marmeládou, krémem, poklademe jahody na každé patro nasypeme jako bonus na kousky nakrájenou polovinu nugátové čokolády.
Krok 4: Druhá polovina nugátové čokolády se rozpustí s hořkou čokoládou a kouskem násla, dort se potom zalije a dozdobí mašlí, jahodama, čokohoblinami které jsme vytvořili z bílé čokolády (škrabkou).
Krok 5: No a já jsem ještě na kousek modelovací hmoty napsala Dušánek 25.
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEyL
Moje poznámka
Čokoládové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rEyL
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
recept dort srdce cokoladove,
čokoládový dort srdce,
dort čokoládové srdce,
dort srdce čokoládové,
čokoládová mašle,
cokoladove srdce dort,
dort srdce čokoladový,
dort z hořké čokolády,
mašle z čokolády,
čokoladové mašle,
čokoládový dort z hořké čokolády,
cokoladovy srdce dort,
dort cokoladove srdce recept,
recept čokoládovy dort srdce,
čokoládový dort srdce recept,
čokoládové srdce-recept,
recept na dort srdce cokoladove,
srdce dorty čokoládové,
čokoládový dort srdce recepty,
cokoladove masle na dorty
Suroviny:
vejce,
cukr,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
čokoláda na vaření,
nutella,
máslo,
cukr vanilkový,
čokoláda nugátová,
jahody čerstvé,
máta,
čokoláda bílá,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře