Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 3 268 kJ / 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 162,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2017 16:29
Holubinky jsou výborné jako smaženice. Jsou mírně kořeněné.
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.
29. 7. 2011 12:03
Kadlik: Při vašich kulinářských dovednostech by partnerka byla sama proti sobě, kdyby jídlo odmítla..Do srmti smrťoucí by si to mohla vyčítat. Já bych rozhodně ani neváhala a spucla to. Jsem důvěřivá a mám ráda jídlo...
1. 7. 2011 20:38
Jana Remkova:
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.... V tom okamžiku jsem věděl, že mi někdo věří, a o jeho víru se můžu opřít i já...
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.... V tom okamžiku jsem věděl, že mi někdo věří, a o jeho víru se můžu opřít i já...
1. 7. 2011 17:28
spagetka: joo, holka, to se mne neptej!! bylo mi řečeno, že jsou jedlé a hotovo!
1. 7. 2011 16:39
Holubinky nemají chybu Já je mám v jídle radši než praváky nebo kozáky. Nevím, z čeho máte strach? Jsou opravdu dobře rozeznatelné. A holubinka zelená nebo fialová je Jo a růžovkám říkáme u nás taky "masák" a ten přírodně jako čína je
1. 7. 2011 15:59
Jana Remkova: otázka, čemu říkáš růžové holubinky a čemu růžovky
1. 7. 2011 15:57
Já bych určitě nasbírala muchomůrky zelené, při mém štěstí, ale u baráku nám rostly přímo u výměníku takové růžové holubinky. Vždycky, jak jsem si nevěděla rady, tak kamarádka, co se k nám přestěhovala z Krupky a dělala před tím v lese, takže houby znala mi říkala: Pojď jdem si nasbírat oběd. A fakt jsme každá měla dost doma pro všechny A jestli jsou tyhle aspoň trochu tak dobré, jako byly ty růžovky, tak musím dát plus.
1. 7. 2011 13:39
1. 7. 2011 12:50
Jejda, já jen tiše závidím. Holubinky miluji, ale od smrti otce, je nesbírám. Netroufám si, věřila jsem jen jemu.+11
1. 7. 2011 12:03
tak jsem ještě k tomu podobnému receptu přihodil svoji fotečku - řízečky z hřibů hnědých... Konečně u nás popršelo, tak možná něco poroste. Jinak - opakuju - ti "houbaři", kteří říkají, že sbírají jenom pravé hřiby, neb to ostatní je pod jejich důstojnost, ohnout se pro prašinku, a podobně, ti nejsou houbaři!!! A o moc přichází!!!
1. 7. 2011 11:20
Špaget, ufff, to bylo o fous .
1. 7. 2011 11:17
Klariska: teda teď jsi urazila všechny holubinkáře , máš jediný štěstí, žes to dala do úvozovek
1. 7. 2011 11:12
Jedla jsem u švagrové kyselou mléčkou polévku s holubinkami a byla vážně úžasná. Obdivuju každého, kdo se nebojí tyhle "prašivky" sbírat, já je neznám tak raději neriskuju .
1. 7. 2011 10:54
Kadlík opět nezklamal. Jak v receptu, tak povídání.
Buhužel holubinky neznám. Jedl jsem je jen jednou a nic lepšího z hub od té doby ne.
Buhužel holubinky neznám. Jedl jsem je jen jednou a nic lepšího z hub od té doby ne.
1. 7. 2011 10:23
Kadlik:Kadlíku taky bych si vyděsilajééé tak mi je líto,že tyto houby neznám a že mi je nenaučil nikdo sbírat přímo v lese,kolikrát to tak láká,ale já to neznám a tak nic takového nesbírám.Ale závidím,myslím,že to musí být houbařská delikatesa+1
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 5 minutami
Masové kuličky plněné ananasem s rajčatovou omáčkou
Danoouch uvařila před 11 minutami
Rychlá cibulačka
Danoouch uvařila před 11 minutami
Bezinkový sirup
xmazagonx uvařila před 23 minutami
Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku
gabikka uvařila před 37 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
denitek uvařil před 40 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
kyskamaryska uvařila před 45 minutami
Špenátový koláč se smetanovým krémem
mares-mikulas uvařila před 51 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Valis uvařila před 1 hodinou
Králík pečený na zelenině a pivu
LenkaHor uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: holubinka fialova holubinky houba holuběnka jedlé holubinky rizky z holubinek holubinky recepty holubinky na taliri holubinky foto holubinka ruzovka holubinka ruzova jak dlouho smažit hřiby pokrmy z holubinek ciruvka zelanka recepty holubinky recept holubinka zelena recepty z holubinek fialová holubinka holubinka fialová recepty holubinka čirůvka zelánka recept
Suroviny: holubinka, sůl, česnek, mouka hladká, vejce, strouhanka, brambory, vývar masový, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, cibule
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
21 názorů