Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
Marmeláda z černého rybízu bez vaření, na kterou ale potřebujete sílu a trpělivost. Šťávu z ovoce spolu s cukrem zpracujete ručně třením do husté hmoty. Zajímavý je také způsob uzavření sklenic. Místo víček můžete použít jen celofán.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Další z receptů po mé babičce, takto rybíz připravujeme "leta letoucí" a ještě se nestalo, že by zkvasil nebo se do něj pustila plíseň. Samozřejmě je nutné mít dobře umyté a vypařené sklenice. O konzervaci se pak postará cukr. Rosol časem ztuhne a určitě si zachová maximální obsah vitamínu C.
U nás se tento rosol vždy uzavíral pod celofán, nevím, jestli to má nějaký praktický význam (babičky už se na to zeptat nemůžu) nebo jestli se mohou sklenice uzavřít normálním víčkem.
Výborný je pak např. do jogurtu nebo do tvarohu, můžeme jej rozmixovat nebo našlehat s mlékem a připravit si osvěžující koktejl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2011 05:30
14. 7. 2011 05:29
14. 7. 2011 05:29
13. 7. 2011 22:15
13. 7. 2011 15:55
13. 7. 2011 15:52
13. 7. 2011 14:40
13. 7. 2011 14:07
13. 7. 2011 13:33
13. 7. 2011 12:43
13. 7. 2011 12:43
13. 7. 2011 11:53
13. 7. 2011 11:34
13. 7. 2011 11:33
13. 7. 2011 11:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 22 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 5 minutami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 18 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 38 minutami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 1 hodinou
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 1 hodinou
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 2 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 13 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na co se zaměřit v předjaří. Snadno dostupné potraviny pro prevenci. Prospěšná je nejen cibule a kysané zelí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit džem bez vaření. Zvládneme to s černým rybízem a cukrem. Postup je snadný a pochutnáme si
Další recepty
Tématické fráze: konzervace černého rybízu černý rybíz konzervace zpracování josty rybízový rosol černý rybíz s cukrem konzervace rybízu nevařený džem z černého rybízu nevařená marmeláda z černého rybízu marmelada z josty rosol z josty rosol z černého bezu štáva z josty nevařená šťáva z černého rybízu vylisovaná štáva z rybízu rosol z červeného rybízu recepty na zpracování černého rybízu šťáva z černého rybízu šťáva z černého rybízu nevařená rybíz konzervace marmeláda z černého rybízu
Suroviny: šťáva z černého rybízu, cukr
Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qAXD
15 názorů