Marmeláda z celého černého rybízu - nevařená
Suroviny
Porce: 17 malých skleniček
Nutriční hodnoty
Energie | 27 256 kJ / 6 514 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,43 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 108,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 542,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Citace:
"Černý rybíz je velice prospěšný pro lidský organismus. Mezi jeho vlastnosti zařazujeme i to. že má příznivý vliv na řadu metabolických procesů. Jeho plody jsou výjimečně bohaté na vitamín C, který je stabilní díky přítomnosti antokyanidů. Ale, kromě vitamínu C obsahuje černý rybíz ještě tyto další složky: karotenoidy, vitaminy skupiny B, minerály (fosfor, hořčík, draslík, vápník, železo, měď, zinek), flavonoidy (flavonol, glukosidy) a antokyanidy, pektiny, taniny, éterické oleje.
Černý rybíz je bohatým zdrojem gama-linoleové kyseliny (GLA) a dalších nenasycených mastných kyselin. Ty ovlivňují regulaci tělesné teploty, obnovu a ochranu tkání a tvorbu energie v organizmu. Tato kyselina je potřebná pro tvorbu prostaglandinů – látek podobných hormonům, jejichž funkce je v organizmu spojená např. s rozšiřováním cév, regulací tlaku v tepnách, s metabolizmem cholesterolu, s aktivací T-lymphocytů, s ochranou krevních destiček a s kontrolou správné tvorby buněk. "
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 7. 2016 22:45
No, trpělivosti se lze naučiti leč běhu času se mi zatím nedaří ovládnouti
Samotné bobule češu jejich kolektivním strháváním ze střapců, čímž se mi daří čas ošálit a dostat ovoce z keře do kastrolu za poloviční dobu Tento postup je praktický u dobře vyzrálého ovoce nutno ale podotknouti, že zvýšená zralost neprakticky snižuje želírovací schopnost rybízu
8. 7. 2016 11:03
8. 7. 2016 10:48
8. 7. 2016 10:46
8. 7. 2016 10:31
8. 7. 2016 05:53
8. 7. 2016 00:38
A z jakého jiného, než z celého rybízu, se dělá mixovaná marmoška, he? ...ale výstižnější název by se asi těžko hledal, že
***
Napřed peru, pak odstopkuju, šťávy se tak praním nezbavuju
Pokud vlastnoručně i sklízím, tak keře večer osprchuju (je-li to potřeba) a pak už češu přímo pouze bobule bez stopek
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 23 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 1 hodinou
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 2 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 2 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 2 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 3 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 5 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Jak připravit džem bez vaření. Zvládneme to s černým rybízem a cukrem. Postup je snadný a pochutnáme si
Další recepty
Tématické fráze: černý rybízový džem za studena nevařená marmeláda z černého rybízu marmeláda z černého rybízu za studena marmeláda z černého rybízu džem z černého rybízu za studena marmeláda z černého rybízu recept černý rybíz recepty černý rybízový džem recept rybízová marmeláda nevařená recepty z černého rybízu černy rybíz černý rybíz za studena nevařená marmeláda dzem z černého rybízu recept nevařená marmeláda z červeného rybízu nevařená marmeláda z černého rybízu za studena nevařená rybízová marmeláda ma cerny rybiz hodne pektinu ? syrový černý rybíz rybízová marmeláda za studena
Suroviny: rybíz černý, cukr třtinový, med, rum
Marmeláda z celého černého rybízu - nevařená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgjl
7 názorů