Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ravioli plněné okounem na pomerančích

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 112 kJ /
1 939 kcal
Bílkoviny57,16 g
Tuky107,21 g
Vláknina13,48 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 307 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy180,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu nakrájejte na kousky. Krok 2: V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a vařte dalších 10 minut, příp. podlijte trochou vody. Krok 3: Rybu umelte (nebo usekejte mikroprocesorem, možná by to zvládl i tyčák), utřete s 1 vejcem a vzniklou směs odložte. Krok 4: Zadělejte mouku s vejci, uválejte tenký plát (ručně nebo strojem na těstoviny), poklaďte ho náplní a utvořte ravioly (konkrétní tvar už je na Vás). Krok 5: Ravioli uvařte ve slané vodě a krátce je ještě povařte na pánvi, kde si ještě předtím rozehřejte máslo s vymačkanou šťávou z obou pomerančů. Krok 6: Ravioli "instalujte" na talíř, lehce polijte omáčkou z pánve, posypte petrželkou a ozdobte pomerančovou kůrou (buďto čerstvou nebo udělejte chipsy - na másle krátce osmažte proužky kůry, osolte, lehce opepřete, osušte na ubrousku).

Zveřejněno 28. 7. 2011

Poznámka autorky Kanyla

Recept je z knihy "Těstoviny sušené, čerstvé a plněné" vyd. Ikar.

Omlouvám se za polosnězený obrázek, vonělo to tak, že jsem musela nejdřív aspoň chvilku jíst a pak teprve fotit...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ravioli plněné okounem na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7o8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ravioli plněné okounem na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N7o8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Recept se mi líbí:-p+8:yes:Príma kombinace surovin:-p

Hezké, hned bych ochutnala:-p:yes:.

maris:Souhlas :-8

Kanyla: muž a stroj - to je ideální kombinace;-):-D

Jsem ráda, že se recept líbí, chuťově je to fakt pecka!
Co se týče pracnosti, ano, není to úplná rychlovka a ani pro úplné začátečníky... Ale já tu na to mám muže a stroj na těstoviny dovezený z nedávné cesty po Itálii, takže experimentujeme... Určitě zase něco časem přidám ;-)

Super recept,trošku pracnější,ale určitě stojí za to:-p:yes:

:-O:-O:-O jen zírám :yes::yes::yes:

Krásný a velmi originální recept Kamčo:-p.+4

To je nádherný recept:yes::-p+

Tématické fráze:
africký sumeček, jak připravit okouna, stroj na ravioli, plnene ravily, ravioli plněné dýní, recept sumeček africký, sardelky v oleji recepty, sumeček africký recept, ravioli recept, recept na plněné ravioli, plněné ravioli s omáčkou, stroj na pomerančích, jak grilovat afrického sumecka, ravioli plněné masem se smetanovou omáčkou a vínem, jak pripravit sumeček africkeho, ravioly na másle, ravioli s náplní, sumeček canylu, sumeček africký recept grilování, africký okoun recept

Suroviny:
mouka semolinová, vejce, okoun nilský, sardinky v oleji, máslo, víno bílé, vejce, česnek, sůl, pomeranče, máslo, petrželka hladkolistá

Přidat fotografie receptu