Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenRavioly jsou velmi oblíbené plněné těstoviny. Tenká vrstva těsta přehnutá napůl v sobě skrývá žampionovou náplň. Uvařené ravioly pak skvěle doplní lahodná omáčka z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ravioly jsou velmi oblíbené plněné těstoviny. Tenká vrstva těsta přehnutá napůl v sobě skrývá žampionovou náplň. Uvařené ravioly pak skvěle doplní lahodná omáčka z…
Smíchám vejce s moukou a osolím. Ze semoliny se tolik nelepí jako z obyčejné. Vypracuji těsto a pak už "pracuje" strojek Imperia (strojek si nemůžu vynachválit).Těsto…
Nejprve nakrájíme hlívu na tenké proužky a osmahneme na cibulce, přidáme papriku, zamícháme, hned přilijeme vodu a vaříme. Vložíme libeček. Přidáme kostku gulášového…
Domácí je nejlepší, alespoň se to říká. Vy se můžete o tom přesvědčit přípravou a uvařením domácích semolinových těstovin. Spolu s nimi pak servírujete jemné, ale…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte…
Předehřejeme troubu na 160 stupňů.Smícháme všechny suroviny a dle potřeby buď doředíme olejem, pokud je těsto husté, anebo v opačném případě dosypem moukou. Ale já vždy…
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…
Sušené houby si předem namočím do studené vody. Pak je přecedíme. Na pánev si dám olej, osmažím na něm česnek nakrájený na plátky, cibuli na půlkolečka, nasekanou…
Mouku a kurkumu dáme do mixeru, přidáme vajíčka, žloutek a olej. Metličkami vymícháme těsto. Až se spojí, pracujeme již ručně. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 2…
12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme ždibínek droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme…
Těstoviny můžeme snadno připravit i doma. Naplníme je ricottou a uvaříme. Na závěr je ještě osmažíme obalené ve strouhance. Podáváme je s jednoduchou rajčatovou omáčkou,…
V miske si spolu rozmiešame vajcia a mlieko. Pridáme krupicu a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom. Všetko spolu vymiešame na jemnú hmotu a pridáme…
Osolíme vroucí vodu, povaříme špagety a scedíme. Špagety dáme do misky. Tuňák pokapeme dle chuti citronem a dáme na špagety. Vše přizdobíme nakrájenou lahůdkovou…
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej.V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.Po lžících přidáváme do…
1)Troubu předehřejeme na 200 stupňů. 2) Kukuřici,jarní cibulku,česnek a semolinu rozmixujeme v kuchyňském robotu na hladkou kaši. 3)Směs přendáme do hrnce,zalijeme…
suroviny na omládek dobře vymícháme a zakryté necháme v teple místnosti asi 45-60 minut pracovat. Než vykyne, na 2-3 lžících z připraveného oleje lehce osmažíme…
Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli…
Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
Z mouky a vajec (pokud jsou malá, přidáme žloutek) vypracujeme nejlépe ručně pružné, měkké těsto, rozdělíme na 3 díly, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Rychlé jablečné tyčinky: Listové těsto skvěle doplní jablečná přesnídávka a snadný dezert lehce zvládne i začátečník nebo děti
Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory: Křehkost a jemnost jim dodá kefírová marináda a a netradiční trojobal
Jak uchovávat česnek podle Přemka Podlahy z Receptáře? Nastrouhat, usušit, zamrazit nebo ve skleničce v ledničce