Pravá francouzská brioška
Brioška je typ pečiva, pocházející z Francie, nápadně připomínající mazanec. Z briošek můžete připravit sendviče, plněné nasladko nebo naslano, dle vaší chutě, anebo je můžete konzumovat samotné.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
1 bochník a 4-8 malých briošek (dle formičky)
Nutriční hodnoty
Energie | 28 529 kJ / 6 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,12 g |
Tuky | 433,73 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 7,25 g |
Sůl | 17,68 g |
Sacharidy | 565,17 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto připravená brioška je spíše slaná, pro sladkou variantu snižte množství soli a dejte dvakrát tolik cukru.
Zdroj: videojug.com
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2017 20:49
3. 4. 2015 11:59
Proč se to nedá kupoval v této době?
15. 5. 2013 23:51
15. 5. 2013 23:13
6. 5. 2013 12:20
12. 8. 2011 11:50
10. 8. 2011 12:14
10. 8. 2011 12:01
10. 8. 2011 11:59
10. 8. 2011 10:37
10. 8. 2011 10:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 22 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 23 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 10 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 10 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 11 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 11 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 11 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 11 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 12 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 12 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Jak upražit kešu oříšky a loupané arašídy? Vyzkoušejte je na pánvi nebo na plechu. Poradíme s postupem
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Další recepty
Tématické fráze: brioška brioška recept slané briošky brioše briošky slané briošky plněné briošky brioška z francie briošky recept francouzke briošky recept ruské briošky briozka sladké briošky francouzké briošky plněné francouzské pečivo francouzke briošky francouzké briošky plněné recept recept na slane briosky brioška slaná francouske briosky
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, cukr krupice, droždí suché, máslo, voda
Pravá francouzská brioška
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGy7
11 názorů