Maminčina vánoční rybí polévka
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou na másle. Na talíři nesmí chybět nadrobno pokrájená čerstvá zelená petrželka a krutony.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud se stane, že nemáme rybí vnitřnosti, nebo jich je málo, stačí dát trochu více osmažené hrubé krupice - jikry vzhledově nahradí.
Kdo nemá rád ryby, tak moje "rybí" polévka bez ryby je zde: www.toprecepty.cz/recept/37480-rybi-polevk...
Pro casina - postup při použití mražených vnitřností: do polévky je možno použít i mražené vnitřnosti, které se musí nechat rozmrznout a potom je uvařit - lépe zvlášť (ne přímo v polévce), třeba i se zeleninou, a pak je přidat do polévky již hotové, jen je prohřát. Dodatek na přání casina: povařené čerstvé (chlazené) mlíčí je jemnější než povařené, předem rozmrazené mlíčí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2022 23:20
23. 12. 2022 20:27
17. 12. 2022 01:29
A do úst si Vás neberu ani v poznámce, ani jinde.
17. 12. 2022 00:08
No, pokusím se být nekonfrontační, ale když už si mě berete v poznámce do úst, tak tam laskavě připište, že povařené čerstvé (chlazené) mlíčí je jemnější než povařené. předem rozmrazené mlíčí. Děkuji
16. 12. 2022 13:16
Pokud se někdo bude chtít řídit tímto komentářem, že je možno použít i mražené vnitřnosti, tak asi bude vědět, že je musí nechat rozmrznout a potom je uvařit - lépe zvlášť a pak je přidat do polévky již hotové, jen je prohřát. - Pro vás jsem to přidala do poznámky k rcp.
Když budete psát jak usmažit řízek, také nebudete vypisovat, že pokud máte mražený, musíte ho nejprve rozmrazit a neobalovat ho, když je tvrdý jak kámen .....
16. 12. 2022 09:48
No, občas je dobré číst i komentáře, že
"Letos mám v mrazáku hodně jiker, i nějaké to mlíčí,..."
16. 12. 2022 00:45
15. 12. 2022 21:42
Se mi líbí bod 5. postupu "...vložíme mlíčí, oprané jikry (bez blány, která je kryje) a necháme krátce provařit."
No, ale mražené mlíčí vs. čerstvé mlíčí to je jako dudy a nebe
15. 12. 2022 16:33
Na polévku už se těším. Letos mám v mrazáku hodně jiker, i nějaké to mlíčí, takže polévka bude obzvláště hodně hustá.
15. 12. 2022 05:22
20. 5. 2022 19:01
27. 12. 2021 06:16
26. 12. 2021 20:24
A tyhle Vánoce mi manžel řekl, že bych to měla zkusit uvařit taky. Tohle bych snad zvládla, vím, že ji má rád. Tak snad by nebyl problém dát ji sem, jako recept! Zatím si uložím tuhle s tím tvojím receptem v textu! Moje tchýně do ní dávala i červenou papriku, jsem si vzpomněla!
26. 12. 2021 00:27
25. 12. 2021 22:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 4 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 4 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 6 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 6 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 7 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 7 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 7 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 7 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vanocni rybí polévka rybí polévka s krupicí jak osmažit housku dobrá rybí polévka rybi polevka vanocni rybi polevka recept recepty maminčiny osmažená houska do polévky top recepty rybi polevka rybí polévka z jiker a mlíčí jak osmažit housku do polévky rybí polévka recept rybí polévka top recepty recept na rybí polévku rybi polevka vanocni rybí polévka s jikrami falešná rybí polévka mličí do polevky maminčina rybi polévka z rybí hlavy osmažená houska
Suroviny: hlava rybí, kapr, cibule, zelenina kořenová, máslo, krupice, sůl, pepř bílý mletý, zázvor sušený, květ muškátový, vnitřnosti rybí, petrželka, houska, máslo
Maminčina vánoční rybí polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BVr
"Skandinávská" rybí polévka
Dajda
Hodnocení receptu je 5,0 (4×)