Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykvový prívarok

Slovenský dýňový prívarok je obdobou naší dušené mrkve a skvěle se pojí s klobáskami na cibulce, volskými oky či vařeným masem. Jako přílohu můžete použít vařené brambory nebo třeba halušky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie295 kJ /
70 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky0,37 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni omyjeme a odstraníme semínka. Krok 2: Na speciální struhadle nastrouháme dýni na hrubší dlouhé hranolky. Můžeme nakrájet i ručně. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na trošce oleje orestujeme a přidáme dýni, kopr, sůl a trochu podlijeme vodou. Dusíme asi 10 minut. Dýně by se neměla rozvařit. Krok 4: Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody nebo mléka a opět chvíli povaříme.

TIP: Oblíbené recepty z dýně

Zveřejněno 12. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Eja57: :-K;-)

tejaja: tekvicový prívarok od slovenskej hospodyně bych zařadila mezi TOP 5 mých oblíbených jídel:yes::-K

Eja57: :-) Škoda, že v Čechách akosi vymizla z obchodov tekvica, u nás ich dostať v sezóne bežne. A pritom desiatky rokov pestujem na záhrade českú odrodu Květa, pretože je nielen výborná, ale hlavne nie je ťahavá, ale kríčková. Pestujem aj cukety, aj špagetovú dyňu, ale rokmi som si vytriedila jedlá, na ktoré použijem tekvicu, kde cuketu a kde špagetovku. Nedá sa to zamieňať, pretože potom výsledok nedopadne dobre, nie je taký, aký má byť. ;-)

To je on:yes: věděla jsem, že Tejaja ho tady někde bude mít jako recept...před mnoha lety jsem si ho na Slovensku dávala kdykoli to bylo možné...doma se mi nikdy tak dobrý nepovedl...Kupodivu hodně dobrý se mi doma dařil z patizonu, z cukety to není ono...Budu muset někde ulovit ten létající talíř ( patizon) a uvařit...s brambory, mňam.....žádné maso....

tejaja,až na ten kopr to je dýňanka.To je ono,ještě do ní dávali kuličky z nudlového těsta.Nosili to sebou na pole nebo pasákům na
pastvisko.Struhadlo použiju na burgán-krmná řípa.Hned zítra ji udělám,doujám že bude mít táta radost.

jarka skrobakova: Jarka, ďakujem za foto ;-):yes: Teším sa, že chutilo, je to ten najlepší prívarok na svete :-D:yes:

Už dlouho jsem se chystala uvařit tuhle baštu a tak se stalo dnes. Tejajko je to výborné, ten kopr nám tam velice chutnal. Určitě budu připravovat častěji tento skvělý prívarok. Posílám veliký bod a foto. Děkuji za fajn recept. :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p Já osobně bych to mohla jíst jen tak bez masa - mňamka ;-)

šupa..nemusí být hokaido;-):yes::yes::yes::-D

Ja som kúúpila maslovú tekvicu a bolo to výborné, mali sme to s duseným sójovým mäsom a zemiakmi.Diky za recept;-)

Ivanka :-!:-!:-! Nerob mi takto navečer tými obrázkami chute :-!:-!:-! Tekvíc plná chladnička, to sa mám takto navečer prejedať ? Bóže, ty si ale kámoška...:-D:-D:-D

Vidím,že na prívarky si odborníčka :yes: S tou šťavou máš úplnu pravdu,dokonca som to predtým chcela napísať aj ja:-D

Ivanočka, keď je tej šťavy veľa, tak ani to mäsko nechýba:-D:-D:-D:-D:-D
Bolo to nedorozumenie, pá :-D:-D;-);-)

Ja som len napísala,ako to varím ja :-).Preto som napísala,že so sladkou,šlahačkovou smotanou,lebo napr.kamarátka tam dáva kyslú.Tiež som to skúšala a nebolo to ono :-S.No a že to jedávame s duseným mäsom...ty si napísala s kúskom mäsa,tak to mi pripadalo,ako napr.s kúskom pečeného alebo tak :-8Ide proste o to,že tento prívarok som už skúšala na veľa spôsobov a našla som si ten najlepší-s duseným mäskom (a musí tam byť veľa šťavy :-p) a s chlebom.To je všetko,dúfam že som ťa nenahnevala,viem že tam máš uvedené všetky varianty podávania ;-):-D

:-D Ivanočka moja, veď to tam píšem ;-);-) v surovinách je napísané mlieko a v zátvorke smotana, vyberie si každý, čo chce, ja uprednostňujem mlieko, vyhýbam sa zbytočným tukom v smotane, kto radšej smotanu, má to tam uvedené. A na konci postupu je napísané, s čím podávame, a tam je uvedené aj mäsko. ;-);-) Tak prečo to ...ale...;-)
Ale máš úplnú pravdu, toho treba navariť vedro, inak bude málo :yes::-D:-D:-D

Toto je výborné jedlo,ale my ho robievame s duseným mäsom a sladkou smotanou.Práve dnes ho mám na pláne,potom pridám aj fotku.Kto to nepozná,možno mu to nepripadá nejak slávne,ale ja určite dávam bod,u nás sa toho musí navariť vždy aspoň za kýbel a jeme to s čerstvým chlebom,zemiaky mi k tomu moc nechutia.:-8;-)

Tématické fráze:
tekvicovy privarok, privarok, cuketovy privarok, tekvicovy privarok recept, tekvicovi privarok, dynanka, tykvový olej, recept tekvicový prívarok, dynovy privarok, tekvicový prívarok z maslovej tekvice, co je privarok, recept na tekvicovy privarok, tekvicovi privarok recept, burgan ripa, tekvica prívarok, privarok z maslovej tekvice, tekvicový prívarok s mäsom, najlepsi tekvicovy privarok, tekvica na smotaně, jak uvarit tekvicu

Suroviny:
dýně, cibule, kopr, sůl, mléko, mouka hladká, cukr krupice, ocet, olej

Přidat fotografie receptu